18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPoveste pe portative

Poveste pe portative

Şi-a început periplul în lumea muzicii de la vârsta de patru ani, ajungând să adune până astăzi în palmares un număr impresionant de distincţii, dar şi aprecieri.

Oana Diana Radu este numele său. O copilă ca oricare alta, ar spune unii. Şi totuşi, ceva o diferenţiază de restul celor de vârsta sa, talentul şi dragostea pentru muzică. Ursitoarele i-au dăruit la naştere o voce minunată, dar şi un respect profund pentru sunetele de pe portativ.
Totul pare să fi curs, din momentul apariţiei ei pe lume, pe ritmuri muzicale. Chiar şi joaca banală cu păpuşile, din copilărie, nu avea farmec fără acele melodii fredonate într-un limbaj numai de ea înţeles. Când s-a făcut mai mărişoară, mami a înscris-o la Palatul Copiilor, simţind că merită să i se ofere o pregătire corespunzătoare. Nu a avut niciodată prea mulţi bani. Tati a plecat când ea avea doar trei săptămâni, iar greutăţile au fost nenumărate. Cu toate acestea, bunicii şi mama au susţinut-o, astfel că astăzi, când se apropie de vârsta majoratului, a reuşit să arate unei ţări întregi că poate, că talentul cultivat şi munca susţinută te conduc pe drumul succesului.

Aplauze şi cronici pozitive la Mamaia

Profesorul Iliuţă Dumitru de la Palatul Copiilor din Craiova i-a fost alături, îndrumându-i cu grijă paşii. A muncit mult, căci a înţeles că numai în acest fel va urca pe culmile înalte şi va putea încânta în lumina reflectoarelor de pe scenă. A reuşit, demonstrându-şi talentul în cadrul numeroaselor festivaluri de muzică: „Premiul de gheaţă“, „Ursuleţul de aur“, „Fulg de nea“, „Stelele Dunării“, „Delfinul de aur“, „Mamaia Copiilor“, „Sunetul muzicii“, iar în acest an a adăugat cupelor şi premiilor de acasă alte distincţii „Fest-remember“ şi „Premiul pentru interpretare deosebită“. Răftuleţul e mai plin astăzi, iar sufletul său e mulţumit. Mai are mult de străbătut până va ajunge pe culmile succesului, dar are convingerea ca va reuşi.
Şi de fiecare dată când simte că o lasă puterile îşi priveşte trofeele şi mai apoi pe cei care îi stau alături şi fac eforturi susţinute să o sprijine: mama şi cei doi bunici.
Ridică fruntea şi merge mai departe. Ştie că va reuşi într-o bună zi.
La Mamaia, în această vară, a trecut de preselecţii, dar pentru că se afla sub limita de vârstă, Oana neîmplinind încă 16 ani, nu a putut participa în cadrul Festivalului. A urcat însă pe scenă, acolo unde se simte cel mai bine, şi a încântat în cadrul unui recital, în afara consursului. Cronicile pozitive au şters voalul tristeţii de pe chip: „Oana este extrem de talentată şi are o supervoce“, declara Corina Chiriac, în vreme ce Mădălin Voicu, preşedintele juriului din acest an, a precizat: „Oana Radu din Craiova, una dintre concurente, a fost eliminată pentru că nu a împlinit încă 16 ani. Tânăra va cânta totuşi în afara concursului pentru că are o voce extraordinară şi merită să fie ascultată“. „O concurentă cu cele mai apreciate calităţi muzicale, Oana Diana Radu“, au mai titrat ziarele centrale.
Aplauzele primite, zgomotul acela plăcut care îţi umple sufletul, trezind dorinţa de a opri timpul în loc şi a gusta pe îndelete răsplata muncii de ani, i-au dat puterea de a merge mai departe. Şi va merge, căci muzica va fi viaţa sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS