22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBlugii, mereu la modă

Blugii, mereu la modă

Comoditatea şi eleganţa blugilor îi transformă în una dintre piesele de vestimentaţie prefe-rate atât de tineri, cât şi de doamne şi domni.

Clopoţelul mai are puţin şi va anunţa începerea unui nou an şcolar. Astfel că holurile instituţiilor de învăţământ vor fi din nou populate de elevi şi liceeni, purtând mai ales blugi. Şi pentru că o pereche de blugi trebuie adaptată noilor tendinţe, am aruncat o privire în colecţiile celor care i-au inclus în prezentările lor de modă. Se pare că denimul nu s-a schimbat prea mult, ci, mai degrabă, s-a diversificat.
Toamna aceasta sunt încă în tendinţe skinny jeans, albaştri, gri, negri sau chiar mov. Şi pentru că un strop de noutate trebuie să existe, designerii s-au gândit să adauge un element uşor de obţinut: dacă mai aveţi prin dulap o astfel de pereche din anii trecuţi, suflecaţi-i, punând în valoare gleznele fine. Şi dacă un astfel de model de jeanşi nu vă avantajează, puteţi alege blugii evazaţi sau largi, căci şi ei rămân în tendinţe. Ei trebuie purtaţi, conform sugestiilor specialiştilor în domeniu, cu eşarfe şi sacouri cambrate. Curelele vesele, nu foarte groase, vor fi pata de culoare.

De la clasic la sofisticat

Jeanşii clasici, închişi la culoare şi drepţi, cu o zonă lată pentru curea, cinci buzunare şi capse metalice, sunt modelul care se menţine în top, potrivit atât doamnelor, cât şi domnilor, indiferent de siluetă.
Dacă silueta dumneavoastră a avut de suferit, puteţi alege blugii cu talie înaltă, care revin în vogă în această toamnă. Acest model vă va ajuta să ascundeţi micile imperfecţiuni, creând impresia unei talii subţiri.
Jeanşii sfâşiaţi îşi fac şi ei loc printre celelalte modele. Vedetele de la Hollywood au fost deja surprinse purtând astfel de modele. Un exemplu este Katie Holmes, care a fost surprinsă purtând o pereche de blugi moderni, deschişi la culoare, cu umbre gri şi „rupţi“ în dreptul genunchiului.
De asemenea, aceeaşi actriţă pare să fi inventat un trend numit „blugii prietenului“, după cum consemnează specialiştii site-ului ele.ro. Destul de confortabil, acest model trebuie purtat cu un top strâmt, dar suficient de lung pentru a acoperi talia, cercei mari şi încălţări cu talpă joasă sau toc, dar în nici un caz tenişi, dacă vreţi să păstraţi lookul feminin.
Comozi, la modă şi rezistenţi, blugii rămân o piesă de vestimentaţie preferată deopotrivă de doamne, domni sau domnişoare.

Din istoria blugilor


Levi Strauss a făcut istorie din anul 1872, atunci când s-a asociat cu Jacob Davis, un croitor din Nevada căruia îi furniza materiale. Croitorul observase cât de rezistente erau buzunarele cu capse de la pantalonii confecţionaţi din materialele lui Strauss. Aşa că, un an mai târziu, au patentat aceste buzunare. Pantalonii confecţionaţi de aceştia erau iniţial făcuţi din doc maroniu şi denim albastru. Văzând preferinţa muncitorilor care lucrau în mine sau pe şantierele de construcţii, cei doi au decis să confecţioneze pantalonii numai din denim.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS