14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Sexul pe niveluri

O revistă americană a propus cititorilor săi să realizeze o piramidă sexuală, similară cu celebra piramidă a alimentelor.

De vreme ce se spune că sexul este o necesitate similară cu cea de a ne hrăni, atunci, pentru a avea satisfacţii maxime, este nevoie de un set de reguli „dietetice“ foarte clare. La această concluzie au ajuns redactorii revistei americane de sănătate Self, ideea lor devenind imediat „hitul“ verii. În opinia jurnaliştilor de la Self, cea mai bună soluţie pentru a avea o viaţă sexuală cât mai reuşită este nevoie de o piramidă sexuală, cu toate „ingredientele“ necesare pentru a avea parte de experienţe sexuale cât mai plăcute, dar şi cu efecte benefice pentru sănătate şi relaţia de cuplu. Ideea a cucerit imediat opinia publică de dincolo de Ocean, astfel că în unele zone precum Hamptons, Boca Raton sau San Diego această piramidă sexuală a devenit noul joc de societate la modă. În scurt timp, Caroline Shaefer, redactorul-şef al revistei, şi sexologul Logan Levkoff, care au avut ideea piramidei „minune“, au început să facă turul celor mai mari televiziuni americane, lăudând virtuţile invenţiei lor.

Diversitatea, antidot împotriva plictiselii

„Implicarea în tipuri de relaţii sexuale diferite nu numai că ar alunga plictiseala, ci ar satisface şi cele mai variate nevoi fizice şi emoţionale“, a explicat Ian Kerner, terapeut în  New York, specializat în sexologie şi relaţii de cuplu. La fel ca şi în cazul alimentelor, şi dieta sexuală are o serie de categorii principale, în cazul de faţă şapte. La baza piramidei, cele două autoare aşază sexul intim. Înainte de toate, trebuie să existe dorinţa de a face sex, ţinând însă cont întotdeauna că un raport sexual nu are doar efecte orgasmice, ci şi efecte la nivelul formei fizice şi mentale. În vârful piramidei, aceleaşi autoare aşază masturbarea. „Nu ordinea contează, ci este important ca în viaţa sexuală a unui cuplu să existe un amestec interesant al tuturor celor şapte elemente. Depinde de fiecare cuplu în parte câtă importanţă acordă diferitelor ingrediente şi în ce poziţii le aşază în cadrul piramidei. Noi am aşezat masturbarea în vârf pentru că, după părerea noastră, este lucrul care relaxează cel mai mult o femeie şi, în acelaşi timp, include multe alte elemente ale piramidei“, au explicat autoarele.

Alt fel de piramidă

În opinia autoarelor, cel mai important este sexul intim. Acesta este urmat de sexul aventuros, „electric“, apologetic, rapid, dominant şi autoerotic. Sexul intim include toate acele situaţii care presupun un schimb reciproc de „atenţii“ între parteneri, de mângâieri şi gesturi tandre, menite să „stârnească“ focul pasiunii. În opinia redactorilor de la Self, de multe ori unul dintre parteneri are tendinţa de a trece peste această etapă fără a ţine cont de celălalt, omiţând faptul că un pic de mângâieri şi îmbrăţişare pot naşte o pasiune mult mai de durată decât un „foc“ rapid. În aceste momente, fiecare dintre parteneri trebuie să îşi dea toată silinţa să îl facă pe celălalt să se simtă în elementul său. Self le sugerează amorezilor să nu se concentreze niciodată doar pe faza finală a actului sexual, pentru că săruturile, hohotele de râs, destăinuirea de mici secrete sunt ingredientele de bază ale acestui tip de sex.

Pasiune ca la carte

În ceea ce priveşte sexul aventuros, acesta include acele situaţii în care cel puţin unul dintre parteneri este nevoit să iasă din zona sa de confort, să îşi depăşească propriile limite, să încerce poziţii fanteziste în situaţii deseori dificile. Altfel spus, este vorba de acele experienţe sexuale consumate în locuri necunoscute şi care, pe lângă stimulii fizici, presupun şi beneficii psihologice, rezultatul depăşirii propriilor limite. Următoarea treaptă a piramidei este ocupată de sexul „electric“, care presupune acele situaţii în care furia ia locul raţiunii, când nu se mai pune problema locului şi nici a momentului. Sexul „apologetic“ include toate acele gesturi, poziţii şi iniţiative care tind să scoată în prim-plan preţiozitatea partenerului şi unicitatea situaţiei. Acest gen de sex este recomandat mai ales atunci când partenerii încearcă să îşi salveze relaţia sau să îşi ceară iertare pentru o greşeală gravă. A cincea treaptă în inedita piramidă este ocupată de sexul rapid, care, din anumite puncte de vedere, este similar celui „electric“, însă este mai raţional, mai rezervat şi ţine cont de circumstanţe. De obicei, „adepţii“ sexului rapid preferă escapadele la birou, cu uşile închise, în baie sau într-o cameră de hotel sau în vreun separeu, iar în final sunt atât de răvăşiţi de parcă tocmai ar fi supravieţuit unei tornade. Sexul dominant „se consumă“ atunci când partenerii ştiu exact ce vor şi nu sunt dispuşi să renunţe până în momentul în care şi-au atins scopul. Shaefer şi Levkoff sugerează amorezilor ca, înainte de a „trece la treabă“, să îşi facă o imagine mentală a tot ceea ce îşi doresc şi să discute mai întâi cu partenerul pentru a fi siguri că e şi el de acord. Pe ultimul loc, autoarele piramidei aşază autoerotismul, care nu ar trebui nicidecum subestimat, având în vedere că nu doar „rezolvă momentele de singurătate, ci reduce şi stresul, ne ajută să dormim şi ne menţine în formă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII