15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Bebeluş transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti
Un băieţel de doar câteva zile, din Slatina, care s-a născut cu insuficienţă respiratorie, a fost transportat vineri la Bucureşti cu un elicopter SMURD. Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, micuţul nu are plămânii dezvoltaţi normal şi nu poate respira bine. Pentru a putea fi salvat, el are nevoie de un incubator cu ventilaţie mecanică, aparat care la Slatina nu există. Din acest motiv, doctorii au decis ca bebeluşul să fie transferat la un spital care are în dotare acest incubator. „Este vorba despre un băieţel născut prematur, cu insuficienţă respiratorie şi imaturitate pulmonară. El a fost transferat la Maternitatea «Panait Sârbu», din Bucureşti, întrucât are nevoie de un incubator cu ventilaţie pulmonară mecanică, aparat care la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina nu se găseşte“, a spus Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a spitalului din Slatina. Copilul a fost dus cu ambulanţa pe stadionul „1 Mai“, din Slatina, de unde a fost preluat de elicopterul SMURD.
Dana MIHĂILĂ

S-au ales cu dosar penal după ce au „vopsit“ cinci maşini
Doi tineri din Craiova sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de distrugere, după ce vineri au „pictat“ mai multe maşini cu vopsea.
Poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi de către Aurelian Costache că persoane necunoscute i-au deteriorat autoturismul proprietate personală, parcat în apropierea blocului în care locuieşte, de pe bulevardul Oltenia din Craiova. Oamenii legii care s-au deplasat la faţa locului au descoperit încă patru maşini „vopsite“ – o Dacie, un Opel Vectra, un Audi A3 şi un Matiz, dar şi un chioşc pe faţada căruia erau scrise cu vopsea cuvinte obscene. Prejudiciul total a fost estimat la 3.300 de lei. Poliţiştii i-au identificat pe autori, aceştia fiind Sorin Prioteasa şi Ştefan Rusu, ambii de 22 de ani. Pe numele celor doi au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
Aldezir MARIN

Trei răniţi la Brastavăţu
Trei persoane au ajuns la spital din cauza unui şofer de tir, care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară sâmbătă, pe raza comunei Brastavăţu. Constantin M., de 28 de ani, din Mălaia, judeţul Vâlcea, conducea un tir ce tracta o remorcă, din direcţia Corabia – Caracal. Conform poliţiştilor, acesta s-a angajat în depăşirea unei căruţe, în timp ce din sens opus circula regulamentar alt autoturism, condus de Petrică P., de 40 de ani, din Caracal. Acesta din urmă a efectuat un viraj dreapta pentru a evita coliziunea frontală cu tirul, dar a intrat în derapaj şi s-a răsturnat. După incident, conducătorul tirului şi-a continuat drumul, fiind oprit de poliţişti în Caracal. În urma impactului, conducătorul autoturismului şi doi minori, A. M., de 17 ani, şi I. P., de 12 ani, ambii din Caracal, pasageri în aceeaşi maşină, au fost răniţi. Victimele au fost transportate la spital. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.
Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS