22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChat în loc de sex

Chat în loc de sex

Dacă au acces la internet când vor, femeile din Statele Unite spun că nu au de ce să se îngrijoreze. Mai mult chiar, ele preferă să-şi petreacă timpul liber navigând pe internet decât să aibă o partidă de sex cu partenerul.

Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu realizat de Institutul de sondare a opiniei publice Harris Interactive. Potrivit rezultatelor studiului, aproape jumătate dintre americance (49 la sută) preferă să renunţe la sex timp de două săptămâni decât să fie private de internet. În schimb, doar 30 la sută dintre bărbaţi ar fi dispuşi să facă acest lucru.
În total, 2.119 adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au răspuns cu sinceritate la întrebările adresate de institutul de sondare cu privire la viaţa lor particulară.
Acest studiu relevă faptul că internetul a devenit o atracţie care se află în fruntea listei de cheltuieli considerate de neînlocuit. Conexiunea la internet este preferată de 65 la sută dintre americani abonamentului la televiziunea prin cablu (39%), meselor la restaurant (20%), cumpărării articolelor de îmbrăcăminte (18%) şi abonamentului la un club de sport (10%).
Majoritatea americanilor (58%) preferă să renunţe la abonamentul de cablu TV timp de două săptămâni, decât la serviciul de internet timp de o săptămână. Acest fapt nu este surprinzător, în opinia experţilor Intel, în măsura în care multe dintre filmele şi emisiunile de televiziune sunt disponibile pe internet.
95 la sută dintre americani consideră că accesul la internet este „foarte important“, „important“ sau „destul de important“ în viaţa lor, iar 87 la sută dintre persoanele intervievate au declarat că internetul le-a permis să facă economii. La 78 la sută dintre respondenţi le-a ameliorat capacitatea de a păstra legătura cu familia sau cu prietenii, iar pentru 47 la sută gestionarea finanţelor a fost mult simplificată datorită conexiunii la internet.
În total, 65 la sută dintre persoanele chestionate au sentimentul că nu pot trăi fără internet. Dintre acestea, 71 la sută consideră că uneltele care le permit conectarea mai uşoară – notebooks, smartphones etc. – reprezintă un real progres.
În paralel, acelaşi tip de sondaj a fost realizat şi în Anglia, pe un eşantion de femei casnice. Dintre acestea, 47 la sută au spus că îşi petrec timpul liber în faţa calculatoarelor, pe chat. Este un procentaj destul de mare, având în vedere că 39 la sută dintre elevii şi studenţii britanici practică această activitate în timpul liber. În ceea ce priveşte şomerii care dispun de o conexiune, internetul nu reprezintă decât 32 la sută din timpul lor liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII