20.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi din bucătărie

Sfaturi din bucătărie

– Peştele se curăţă uşor de solzi cu ajutorul răzătoarei mari.
– Roşiile se mărunţesc extrem de uşor (pentru supă sau sos) dacă se dau pe răzătoarea mică. Tăiaţi-le la un capăt, apoi daţi pulpa pe răzătoare. Veţi rămâne cu pieliţa în mână.
– Mămăliga iese fără cocoloaşe dacă, atunci când turnaţi mălaiul în ploaie, folosiţi telul, iar după ce se îngroaşă, învârtiţi cu un făcăleţ sau cu o lingură de lemn.
– Compoziţia pentru clătite se face bine şi repede dacă puneţi făină în ploaie şi o bateţi cu telul.
– Aluaturile neîndulcite devin mai gustoase dacă sarea care se pune în ele este dublată de aceeaşi cantitate de zahăr.
– Aluatul fraged se prepară şi se fărâmiţează mai uşor dacă ungeţi vasul în care îl faceţi cu ulei.
– Coaja de pe sfecla fiartă se îndepărtează foarte uşor dacă o ţineţi o vreme sub apă rece.
– Carnea care capătă miros se opăreşte cu ceai de muşeţel.
– Fructele uscate se umflă mai repede dacă în apa în care sunt ţinute se pune şi puţină drojdie.
– Pâinea nu se usucă dacă în punga în care se ţine punem şi un măr tăiat.
– Maioneza se adaugă în salate numai când acestea sunt reci.
– Morcovul călit în puţin untdelemn colorează frumos supele de legume sau carne.
– Cartofii în coajă nu plesnesc când sunt fierţi dacă în apă se adaugă puţin oţet.
– Brânzeturile cu miros prea puternic pot fi „domolite“ dacă în jurul lor se pun rămurele de cimbru.
– Cutiile de cafea păstrează mai bine aroma dacă, înainte de a le umple, puneţi în ele o bucată de zahăr.
– Pentru a evita afânarea fructelor, puneţi în apropierea lor un dop de plută. El absoarbe umezeala şi întârzie putrefacţia.
– Carnea de porc dobândeşte gust de vânat dacă o puneţi la marinat în următorul amestec: ceapă tăiată, căţei de usturoi întregi, foi de dafin, cuişoare, salvie, boabe de ienupăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU