18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinApariţii editoriale

Apariţii editoriale

Să nu trezeşti
podeaua-privighetoare
de Lian Hearn
Editura Leda

Între zidurile întunecate ale cetăţii Inuyama, stăpânul războinic Iida Sadamu îşi păzeşte faimoasa podea-privighetoare. Construită cu deosebită măiestrie, aceasta cântă la atingerea oricărui pas omenesc. Nici un ucigaş nu o poate străbate fără a fi auzit. Dar, într-un sat de munte îndepărtat, în bătrânul ţinut al Celor Trei Ţări, trăieşte Takeo, un băiat cu însuşiri excepţionale. Mai are până să-şi descopere adevărata identitate şi secretele care îi vor da puterea de a zădărnici planurile criminale ale lui Iida.
Crescut printre Hiddeni, un neam izolat şi credincios, Takeo nu a cunoscut decât pacea. Dar are calităţile supranaturale ale Tribului – un auz nemaipomenit, capacitatea de a fi în două locuri în acelaşi timp şi de a se face nevăzut. După ce misteriosul senior Otori Shigeru îi salvează viaţa, Takeo îşi începe călătoria care-l va aduce în faţa destinului. O călătorie presărată cu răzbunare şi trădare, onoare şi loialitate, frumuseţe şi magie, dar şi pasiunea tulburătoare a iubirii.
Să nu trezeşti podeaua-privighetoare este o poveste plină de forţă, o operă de ficţiune de mare originalitate, scrisă cu suflu epic şi o fantezie sclipitoare. Lumea mitică a clanului Otori este de neuitat. „Cea mai reuşită poveste despre magie, iubire, răzbunare şi aventură… de la Philip Pullman încoace“, remarca Independent on Sunday, iar The Observer nota: „O carte fantastică, plasată în inima unei Japonii feudale mitice – originală, plină de aventură şi minunat povestită…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS