21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024

Scurte stiri

Controale pe caniculă
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj avertizează firmele că va demara controale în perioada de caniculă care urmează, pentru a vedea cum respectă angajatorii prevederile legale în vigoare şi cum îşi protejează salariaţii de căldură. „Având în vedere că se anunţă 37 de grade Celsius, vom verifica societăţile pe care le cunoaştem deja: brutării, firme de confecţii şi societăţile care lucrează în spaţii libere“, a spus directorul coordonator al ITM Dolj, Cătălin Mohora.  
Ramona OLARU


Curs pentru antreprenorii din turismul oltenesc

Asociaţia Promovarea şi Implementarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei (APITIC) Craiova a demarat începând de miercuri un proiect care promovează cultura antreprenorială în domeniul turismului din regiunea Oltenia. Înscrierile la acest curs on line se pot face până pe 15 august. Participanţii pot fi studenţi, doctoranzi, angajaţi, şomeri înregistraţi sau nu, persoane de etnie romă, dar şi persoane cu dizabilităţi. Prof dr. ing. Nicolae Giurgiţeanu, preşedintele APITIC Craiova, a declarat că exemenele se vor organiza din două în două luni şi că vor fi în total trei sesiuni a câte patru zile. „Examenele constau în teste grilă de 25 de întrebări şi alte cinci întrebări cu răspuns deschis. La absolvirea celor opt module de curs, absolvenţii vor primi diplomă cu dublă recunoaştere, atât din partea Ministerului Educaţiei, cât şi a Ministerului Turismului“, a spus Nicolae Giurgiţeanu.
Click News


Agenţia pentru Egalitatea de Şanse are sediu

Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi va avea la Novaci, Gorj, un sediu pentru un program-pilot destinat femeilor. Imobilul care va găzdui centrul ce va fi finanţat din fonduri guvernamentale s-a aflat în administrarea Consiliului Local Novaci şi a fost trecut în folosinţa Agenţiei pentru Egalitatea de Şanse prin hotărâre de consiliu judeţean. Spaţiul pus la dispoziţie se află în fosta clădire a Centrului de Plasament Novaci.  
Eugen MĂRUŢĂ


Bani la bugetul statului din amenzi

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au efectuat 264 de inspecţii fiscale. Au fost aplicate numeroase amenzi, în valoare de peste 330.000 de lei, şi au fost înaintate organelor abilitate 20 de sesizări penale. În luna iunie a fost atrasă la bugetul general consolidat al statului suma de peste 2.300 de lei. Cele mai mari deficienţe au fost constatate în comercializarea combustibililor gazoşi, comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun, fabricarea produselor ceramice de uz tehnic.
Mihaela FLOROIU


Absolvenţii sunt aşteptaţi la AJOFM

Cei aproape 4.000 de tineri din Olt care au terminat vara aceasta o instituţie de învăţământ sunt aşteptaţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Conducerea instituţiei avertizează că absolvenţii au la dispoziţie 60 de zile pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi pentru a putea primi apoi şomaj. Dacă se înscriu la AJOFM în termenul legal, de două luni de la absolvire, şi nu îşi găsesc de lucru, absolvenţii vor primi şomaj, care este de 300 de lei pe lună, timp de şase luni. Cei care au noroc să se angajeze primesc sprijin de la stat. Au dreptul la o primă de încadrare de 500 de lei, iar dacă se angajează în altă localitate şi îşi schimbă domiciliul primesc 3.500 de lei. Tinerii absolvenţi care se angajează pentru prima dată mai au dreptul la o primă de 1.000 de lei, dacă locul de muncă este la minimum 50 de kilometri de domiciliu.
Viorel VÂRBAN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS