21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPizza - armă împotriva bătrâneţii

Pizza – armă împotriva bătrâneţii

Cremele de întinerire şi tratamentele chirurgicale au de acum un duşman de temut: pizza.
Doamnele care doresc să fie mereu tinere şi fermecătoare ca în anii lor de glorie au de acum un aliat de nădejde, care va depăşi cu siguranţă în popularitate cremele antirid sau chiar tratamentele chirurgicale. În plus, este… delicios. Este vorba de populara pizza, care, mai nou, a devenit armă împotriva neplăcutelor semne lăsate de trecerea anilor.
Pizza antiîmbătrânire a apărut în urma colaborării dintre Eugenio Luigi Iorio, profesor de biochimie la Universitatea din Napoli, şi Cosimo Mogavero, un „pizzaiolo“ napoletan, dornic de experimente. Noul sortiment propus de aceştia este realizat cu materiile prime specifice, de la făină de grâu fraged, la drojdie naturală, sare şi apă, la acestea adăugându-se făină integrală, blatul fiind acoperit cu un amestec de legume crude, format din usturoi, busuioc, morcovi, ceapă roşie, roşii, spanac, dovlecei şi ciuperci. Numele noului sortiment este „Primula“ şi a fost lansat cu sloganul „Pentru toţi cei care doresc să rămână tineri“. În plus, în meniu clienţii sunt „ispitiţi“ să comande această pizza, care „îţi aduce sănătate“.

O altfel de întinerire

Nutriţioniştii s-au declarat încântaţi de „găselniţa“ bucătarului napoletan, apreciind că noua variantă de pizza este foarte bogată în fibre alimentare, din acest motiv având numeroase efecte benefice: taie pofta de mâncare, împiedică apariţia diabetului, încetinind absorbţia carbohidraţilor, şi este o armă împotriva aterosclerozei şi a creşterii colesterolului. În plus, previne procesul de îmbătrânire, precum şi alte maladii cronice şi degenerative, graţie prezenţei antioxidanţilor, care sunt prezenţi în diferite forme.
Din câte se pare, primul care s-a declarat entuziasmat de acest nou sortiment a fost însuşi Suveranul Pontif Benedict al XVI-lea, care a avut ocazia să savureze această pizza la o degustare privată. Noul sortiment nu a fost însă pe placul celorlalţi profesionişti în arta pizzei din Napoli, care consideră că „Primula“ este un „sacrilegiu“ la adresa tradiţiei de secole.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU