13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Triatlonul, mai periculos
decât proba de maraton

O cursă de triatlon este de două ori mai periculoasă decât proba de maraton. Potrivit unui studiu recent, riscul ca un sportiv să moară în timpul cursei este de două ori mai mare în cazul triatlonului decât în cazul maratonului. Competiţiile de triatlon sunt formate din trei probe – înot, ciclism şi alergare – şi se pot desfăşura pe diverse distanţe. Cel mai greu nivel al acestor competiţii cuprinde o probă de înot de trei kilometri, o cursă de ciclism pe o distanţă de 180 de kilometri şi alergare pe o distanţă de aproape 42 de kilometri (distanţa impusă la maraton). Potrivit cercetătorilor, triatlonul este extrem de periculos.
În Statele Unite, 13 dintre cele 14 decese înregistrate în competiţiile de triatlon au survenit în timpul primei părţi a probei de înot. În Marea Britanie s-au înregistrat două decese asociate unor competiţii de triatlon. Unul a survenit în timpul probei de ciclism, iar al doilea s-a înregistrat după competiţia propriu-zisă, când sportivul a murit în somn, din cauza efortului depus. În urma autopsiei, s-a stabilit că ambele victime aveau probleme cu inima.
Doctorii cred că stresul cauzat de contactul cu apa foarte rece, combinat cu emoţiile aferente unei competiţii de o asemenea anvergură, este principalul motiv pentru care persoanele emotive se hiperventilează şi chiar suferă un atac de cord în aceste condiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII