30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVedete şi creatori de modă pe covorul roşu de la Cannes

Vedete şi creatori de modă pe covorul roşu de la Cannes

Festivalul de film de la Cannes nu mai este de mult doar un eveniment cinematografic, el fiind şi o oportunitate pentru stilişti de a-şi expune ultimele creaţii.

 

Covorul roşu de la Cannes nu mai reprezintă de ani buni doar o ocazie pentru vedete de a-şi mediatiza cele mai recente proiecte cinematografice. Moda ocupă şi ea un rol important, în faţa fotografilor desfăşurându-se un adevărat război între casele de modă pentru privilegiul de a-i îmbrăca pe actori. De altfel, este bine ştiut că între modă şi vedete există o legătură de nezdruncinat. Pentru a îmbrăca o celebritate la un festival de film de o asemenea amploare, casele de modă au nevoie de un buget consistent, ca să poată acoperi costurile de producţie ale rochiilor, dar şi pentru „a le oferi cadouri, pentru a le invita la diverse petreceri", unde actriţele vor fi intens fotografiate. În acest an, mai mult ca niciodată, a fost evident că războiul dintre stilişti pentru a fi în lumina reflectoarelor şi pentru a cuceri prima pagină a ziarelor este mult mai aprig şi mai intens, „complice" fiind şi criza financiară ce a zguduit chiar şi universul, până acum intangibil, al luxului.

Eleganţă şi inspiraţie

Încă de la debutul festivalului, în urmă cu o săptămână, casele de modă şi-au etalat „arsenalul". Giorgio Armani se poate lăuda cu o „echipă" de 20 de vedete care îi poartă creaţiile la această ediţie. Printre acestea se numără Isabelle Huppert, preşedinta juriului, Hillary Swank, laureată cu premiul Oscar, şi actriţa italiană Asia Argento, membră a juriului.

Fidelitatea este o floare rară printre muritorii de rând şi cu atât mai mult în showbizz. Un exemplu edificator este actriţa indiană Aishwarya Rai, care, deşi anunţase că va purta o creaţie marca Armani, i-a întors spatele designerului preferând să poarte o rochie din şifon alb semnată de Roberto Cavalli. O alegere mai puţin inspirată au făcut actriţele Monica Bellucci şi Sophie Marceau. Spre surpriza neplăcută a criticilor de modă, cele două au apărut îmbrăcate în rochii de seară roşii ca focul. Mult mai inspirată s-a dovedit a fi Rachel Weisz, vedeta peliculei „Agora", în care o întruchipează pe Hypatia. Îmbrăcată într-o rochie Valentino extrem de sexy, diva de 38 de ani a fost una dintre cele mai apreciate apariţii pe covorul roşu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS