26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Jaf cu o banană

John Szwalla, un adolescent de 17 ani din oraşul Winston-Salem, statul american Carolina de Nord, a fost protagonistul unui jaf, desprins parcă dintr-o comedie. „Înarmat“ cu o banană, pe care a ascuns-o sub cămaşă pentru a simula că are un pistol, John a intrat într-un internet-cafe, decis să facă rost de nişte bani. Szwalla i-a ameninţat pe angajaţi şi le-a cerut să îi dea toţi banii din casă. Din păcate pentru el, tânărul nu a avut parte de prea mult succes, deoarece proprietarul localului, Bobby Ray Mabe, ajutat de un client, a reuşit să îl „dezarmeze“ pe răufăcător. Adolescentul a fost anihilat până la sosirea poliţiei şi, ca să nu se plictisească, şi-a mâncat banana. Ajunşi la locul faptei, oamenilor legii nu le-a mai rămas decât să fotografieze coaja de banană, glumind în legătură cu posibilitatea de a-l acuza pe John de distrugerea probelor.

 

Nouă milioane de euro pentru un Ferrari

Un colecţionar a plătit nouă milioane de euro pentru Ferrari 250 Testa Rossa, din 1957, câştigător la mai multe raliuri internaţionale, în cadrul unei licitaţii organizate în Italia. Automobilul, produs de uzina Ferrari de la Maranello, este considerat o adevărată piesă de artă şi are în palmares numeroase raliuri internaţionale, câştigate în anii ‘60. În ciuda faptului că suma plătită reprezintă un record, ea este sub aşteptările casei de licitaţii, care spera să vândă automobilul pentru cel puţin 12 milioane de euro. Precedentul record pentru un Ferrari de colecţie a fost stabilit anul trecut, când starul britanic Chris Evans a plătit şapte milioane de euro pentru un Ferrari 250 GT California Spyder, din 1961.

 

Record la apnee dinamică, asistat de delfini

Scafandrul italian Simone Arrigoni a reuşit să doboare recordul mondial la apnee dinamică asistat de doi delfini. Evenimentul a avut loc în Parcul „Marin Zoomarine“ din Torvaianica, Italia. Meritul revine şi delfinilor King şi Paco, care l-au împins pe Arrigoni în apnee pe o distanţă de nouă lungimi de bazin, adică 450 de metri. Această tehnică specială de scufundare, numită în limbajul de specialitate „foot push“, presupune împingerea scafandrului de către delfini, aceştia poziţionându-şi botul pe talpa omului. „Această tehnică este folosită de dresorii de delfini pentru spectacolele obişnuite care se desfăşoară în delfinarii. Din octombrie, am putut să mă antrenez de trei ori pe săptămână pentru acest record. La început, m-am împrietenit cu King şi Paco, apoi am început să ne antrenăm pentru acest rezultat“, a declarat Arrigoni.

 

Sienna Miller, din „floare în floare“

La scurt timp după ce a pus capăt relaţiei cu Balthazar Getty, actriţa Sienna Miller şi-a găsit alinarea în braţele chipeşului actor Josh Hartnett. „Siennei i-a plăcut relaţia cu Balthazar, dar ea nu-şi poate lua un angajament mai mare de câteva luni. Sunt încă buni prieteni“, a povestit un apropiat al actriţei. Sienna nu a plâns însă prea mult după fostul amorez, ea consolându-se cu seducătorul Josh Hartnett. „Josh şi Sienna au o legătură unică. Se înţeleg foarte bine şi nu ar fi o surpriză dacă relaţia ar înflori“, a mai precizat aceeaşi sursă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS