19.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMaldive, insule de vis

Maldive, insule de vis

Fie că vrei să te relaxe-zi sub razele soarelui, fie că doreşti să te distrezi practicând sporturi acvatice, Insulele Maldive oferă o experienţă de neuitat turiştilor care le vizitează.

Este adevărat că, pentru a beneficia de o vacanţă exotică, eşti nevoit să plăteşti sume destul de mari, însă oricine a cochetat cu ideea de a ajunge cel puţin o dată în viaţă pe o insulă exotică, departe de ochii lumii, unde să se poată relaxa pe un nisip fin, lângă o apă limpede. Sau, poate, să încerce sporturi acvatice precum surfing, diving, schi nautic, înot, snorkeling, navigaţie. Toate astea le poţi face în arhipelagul Insulelor Maldive. Acesta este situat în Oceanul Indian, la sud de India şi Sri Lanka, şi este alcătuit dintr-un număr impresionant de insule – 1.200. Dintre acestea, 200 sunt locuite, 80 fiind resorturi turistice, fiecare situat pe câte o insulă.

Relaxare în oaze luxuriante

Totul este gândit pentru desfătarea turistului, cu vile şi camere moderne sau bungalouri cu jacuzzi, din care se coboară direct în „grădina de corali“ din ocean.
Se pot petrece sejururi de neuitat pe o insulă sălbatică, nelocuită, închiriată pentru o perioadă. Pentru divertisment, toate resorturile oferă sporturi nautice, animaţie, restaurante, vizite şi excursii. În calitate de turist te poţi bucura de saună, masaje exotice şi tratamente de frumuseţe, în numeroasele spa-uri de pe insule, de proceduri pe bază de alge şi plante indigene, combinate cu tehnici de masaj asiatic. Dar pentru tot acest răsfăţ trebuie să plătiţi, nefiind inclus în pachetele oferite de agenţiile de turism. Se pot organiza excursii în împrejurimi la preţul de 30, 50 sau 60 de euro, costul unei călătorii variind în funcţie de numărul de persoane şi de destinaţie.
Maldive este un paradis pentru relaxare şi odihnă. Fiecare hotel este situat pe câte o insulă cu plajă superbă şi nisip alb. Apa turcoaz a oceanului este transparentă şi cu o bogată viaţă marină, cu mii de specii de peşti viu coloraţi.
O vacanţă în acest arhipelag vă oferă ore plăcute de plajă şi înot, dar şi shopping la cele mai în vogă branduri, restaurante unde puteţi savura bucate rafinate, stropite cu vinuri selecte, o intensă viaţă de noapte în cluburi moderne, ba chiar şi cursuri de golf sau de iahting.

Preţuri pe măsură

Un zbor către Maldive ajunge la 1.000 de euro, ne-a informat Ana Maria Moantă, reprezentanta agenţiei Marshal Turism. Pentru a ajunge pe insule, trebuie să luaţi un hidroavion, din care veţi putea vedea peisaje superbe, care vă lasă fără cuvinte. Iar pentru a vă deplasa pe mare, puteţi folosi bărci rapide. Reprezentanta Marshal Turism a precizat că agenţia oferă unele pachete mai accesibile, ce pornesc de la 1.593 de euro pentru o persoană, într-un hotel de patru stele, pentru şase nopţi, şi pot ajunge la 3.000 de euro în cazul unui hotel de cinci stele. „Dar avem şi oferte pentru segmentul de lux, unde doar pentru cazare trebuie să plăteşti 378 euro/noapte/persoană, cu mic dejun inclus pentru un resort de cinci stele.
În cazul unui hotel de şase stele, preţul de cazare pentru o noapte poate atinge 600 de euro“.
La agenţia J’Info Tours, preţul unui pachet ce include cazarea într-un resort de cinci stele cu restaurante, bar, piscină, instructor de sporturi acvatice, jacuzzi, fitness, spa, magazine, sală de jocuri, internet, transfer aeroport-hotel-aeroport porneşte de la 216 euro de persoană/noapte, în cameră dublă.
Agenţia Best Reisen oferă un pachet cu durata sejurului de 10 zile (excepţie vacanţa de Revelion, care este de 9 zile), în care asigură transportul pe ruta Budapesta – Male – Budapesta cu zbor cursă regulată, cu escală.
Cazarea se face la hotelul ales, în camere duble, în preţ fiind cuprins, în funcţie de serviciile hotelului ales, mic dejun, demipensiune, pensiune completă sau all inclusive. Preţurile încep de la 1.829 euro/persoană la un hotel de trei stele şi ajung până la 3.849 euro/persoană la cinci stele.
Tariful pachetului include: bilet de avion la o cursă regulată, cazare, masă în funcţie de serviciile hotelului ales, asistenţă în limba engleză pe insule. Costul pachetului nu include: taxa de aeroport – 270 euro/persoană, transfer cu vapor sau hidroplan, asigurare medicală, taxa de rezervare – 5 euro/persoană, asigurare storno 1,5%, iar la ieşirea din ţară se percepe o taxă de aproximativ 10 dolari/persoană.

Insulele Maldive sunt în pericol de dispariţie

Potrivit ultimelor statistici oferite de Naţiunile Unite, este de aşteptat ca până în 2100 nivelul apei Oceanului Indian să se ridice cu 59 de centimetri, din cauza încălzirii globale, în condiţiile în care Insulele Maldive se află cu doar 1,5 metri peste nivelul oceanului în prezent. Autorităţile se gândesc serios să cumpere pământ în altă zonă mai sigură şi mai înaltă. Principalele locuri vizate au fost India şi Sri Lanka, datorită culturii şi climatului asemănător.
De asemenea, Australia este o soluţie, având o mare parte din teritoriu nefolosit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII