11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCoafuri de primăvară

Coafuri de primăvară

În fiecare primăvară ne dorim o tunsoare nouă. Opţiunile pe care ni le oferă hair-styliştii sunt păr perfect drept, bucle romantice sau dezordonate, „ţepi“ obraznici sau şuviţe nuanţate.

Noua stare de spirit, generată de reînvierea naturii, dă naştere dorinţei de experimentare. Am vrea o coafură pe care s-o putem schimba uşor. Un prim sprijin vine din partea stilistului, ajutat de măşti, balsamuri, spume, geluri, fixative, dar şi plăci de îndreptat părul, bigudiuri şi agrafe colorate. De ce un asemenea arsenal, v-aţi întreba? La modă sunt părul perfect drept, buclele romantice sau dezordonate, „ţepii“ obraznici sau şuviţele nuanţate.

Tendinţe

Inspiraţia în materie de coafuri, tunsori vine de la Hollywood. Dacă vreţi să fiţi în pas cu moda, puteţi să vă inspiraţi analizând atent coafurile starurilor. Puteţi merge la stilistul dumneavoastră să vă decideţi asupra noii imagini. Olivia Palermo a adoptat o coafură romantică, sofisticată şi totuşi copilăroasă, potrivită unei zile de primăvară. Buclele sunt elementul central în stilul ales de Olivia, la fel ca şi în cazul lui Beyonce. „Sezonul acesta se poartă coafurile lejere, în cascadă, şi părul ondulat la vârfuri“, a precizat Anima Ionescu, hair-stylist.
De asemenea, tot Beyonce recurge deseori şi la altă coafură, combinând două stiluri clasice, dar diferite. Coada simplă, la spate, este poate cel mai banal mod de a vă prinde părul. Dar dacă vă faceţi bucle spiralate, în şuviţe de diferite culori, iar părul este perfect întins pe creştet, efectul este deosebit de elegant.
Părul dat pe spate şi volumul în creştet par să fie alte tendinţe prezentate atât pe podiumurile celor mai importante festivaluri de modă ale sezonului, cât şi în rândul vedetelor de la Hollywood. Şi bretoanele maxi şi părul cu volum, imitând neglijenţa, realizat printr-o uşoară tapare, este o coafură simplă şi uşor de adaptat la ţinutele casual.
Şi pentru că la o nouă tunsoare se pretează şi o culoare nouă, hair-styliştii au hotărât: nuanţele calde precum auriul, castaniul, cuprul, roşul cald, completează tunsoarea şi îi dau farmec.
Şi dacă sunteţi fane ale stilului bob, trebuie să ştiţi că această tunsoare rămâne la modă şi în 2009. Nu uitaţi de accesorii! Pentru că tot e primăvară, în tendinţe se înscriu clamele cu floricele, buburuze, fluturaşi, care vă vor conferi un aer copilăresc. Puteţi opta şi pentru bentiţe, unele accesorizate cu fundiţe sau simple. Şi dacă într-o zi sunteţi în criză de timp, vă puteţi aranja părul într-o coadă de cal. Pieptănătura este uşor de făcut, se aliniază noilor tendinţe şi nu necesită mult timp. Pentru a fixa firele rebele, puteţi folosi gel, care nu lipeşte sau întăreşte părul, dar şi un spray pentru o fixare naturală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS