26.6 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea mâinilor, prioritate pentru doamne

Îngrijirea mâinilor, prioritate pentru doamne

Se spune că manichiura este cartea de vizită a unei femei, însă, din păcate, nu toate doamnele îşi îngrijesc mâinile şi unghiile aşa cum ar trebui.

Multe femei uită să aibă grijă ca manichiura lor să fie mereu impecabilă şi, în mod neinspirat, folosesc produse nepotrivite pentru îngrijirea mâinilor. Cea mai gravă consecinţă a acestei acţiuni constă în uscarea şi întărirea cuticulelor. Din cauză că nu este hidratată corespunzător, pielea din jurul unghiilor devine aspră, se întăreşte şi, nu după mult timp, începe să se crape şi să se rupă. Unele femei aleg soluţia radicală pentru această problemă, tăindu-şi periodic cuticulele, în timp ce altele preferă să folosească gelurile speciale pentru înmuierea pieliţelor, care permite „împingerea“ acestora către baza unghiei.
Rolul principal al cuticulelor este acela de a proteja unghiile de infecţii, fiind un fel de barieră de protecţie în faţa bacteriilor şi funcţionând ca un fel de „sigiliu“ situat între deget şi unghie.

Îndepărtarea şi tratarea cuticulelor uscate

Înmuiaţi-vă mâinile în apă călduţă, în care puteţi adăuga câteva picături de ulei esenţial. Pentru ca pieliţele să se înmoaie exact cât trebuie, nu staţi mai mult de 15 minute cu mâinile în apă. Astfel, vă veţi uşura munca şi veţi reuşi să tăiaţi sau să împingeţi cuticulele fără prea mult efort. Pentru prima variantă, folosiţi un cleşte special pentru pieliţe sau o forfecuţă şi tăiaţi cu foarte multă atenţie cuticulele din jurul unghiilor. Dacă optaţi pentru cea de-a doua soluţie, folosiţi un beţişor din lemn de portocal, dar asiguraţi-vă că este suficient de moale, pentru a nu zgâria sau deteriora unghia.

Sfaturi practice pentru îngrijirea mâinilor

Pentru a vă proteja mâinile şi unghiile, înlocuiţi săpunul solid cu cel lichid: acesta usucă mai puţin pielea, conţine ingrediente naturale de hidratare şi are proprietăţi antibacteriene speciale.
Puteţi proteja cuticulele chiar şi atunci când vă faceţi manichiura. În primul rând, ştergeţi oja de pe unghii înainte de a trata cuticulele şi evitaţi să o aplicaţi imediat după ce le-aţi tăiat sau le-aţi împins. Sterilizaţi obiectele pe care le folosiţi atunci când vă faceţi manichiura, iar dacă nu recurgeţi la metoda tăierii cuticulelor, nu folosiţi niciodată instrumente metalice sau ascuţite pentru a le împinge. Şi nu uitaţi: cea mai bună metodă de a preveni uscarea excesivă a pieliţelor este să le menţineţi hidratate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS