15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinForme originale şi culori vii în noile colecţii de ochelari

Forme originale şi culori vii în noile colecţii de ochelari

Revenirea ochelarilor cu rame în formă de fluture în stilul anilor ’50, ramele supradimensionate sunt doar câteva dintre tendinţele remarcate la noile colecţii de ochelari de soare, prezentate la sfârşitul săptămânii trecute la Milano.

Designerii de rame de ochelari, indiferent că sunt de soare sau de vedere, par să nu fi auzit de criza mondială, ba dimpotrivă. Ei înfruntă această perioadă „cenuşie“, optând pentru culori vii, precum mov, lila sau albastru. Specialiştii sunt siguri că aceste culori vor influenţa şi moda ochelarilor de soare 2010. Aceste nuanţe există deja în colecţiile de ochelari de soare ale Tiffany & Co., Balenciaga, Fendi, Emporio Armani, Chanel, DBN, Ray Ban, Arnette, Diesel sau Miu Miu. Pentru cei mai tradiţionalişti, nu lipsesc nici nuanţele mai „soft“, de la pastel la caramel. Indiferent de culoare sau formă, cert este că în acest sezon designerii s-au întrecut pe ei, creând mici capodopere, din materiale clasice sau ultramoderne, cu linii retro sau complet inovatoare, care fac din ochelari un accesoriu obligatoriu pentru iubitorii de modă. Ramele din acetat se transformă în accesorii complice pentru buna dispoziţie, nuanţele sunt vii, însă fără a fi excesive, toate la un loc dând viaţă unei mode vizionare, dar în acelaşi timp şi vesele. Detaliile din crom şi alegerea unor materiale din ce în ce mai tehnologice şi alternative, cum ar fi lemnul sau chiar stofa, creează o combinaţie perfectă, un joc al contrastelor pentru un look boem sau nonconformist.

Negrul, mereu la modă

Deşi nu a lipsit niciodată cu adevărat, negrul, culoarea prin excelenţă a eleganţei, revine la modă. El îşi face simţită prezenţa şi în lumea aşa-numitului „eyewear“, în modelele ochelarilor de soare, dar şi în ramele din acetat pentru cei de vedere, atât pentru doamne, cât şi pentru domni. Ochelarii de soare negri sunt un simbol al eleganţei, un accesoriu „regesc“ pentru doamnele care îşi doresc un look de divă încă de la prima oră a dimineţii. În plus, ochelarii negri sunt un accesoriu versatil, fiind potriviţi atât pentr o imagine de vedetă, cât şi pentru un look neogotic de „dark lady“, mereu şic şi în pas cu moda. Cea mai mare revenire aparţine însă ramelor în formă de fluture, stil care făcea furori în anii ’50. Ramele „fluture“ prezente atât în colecţiile de ochelari de soare, cât mai ales în cele pentru ochelari de vedere sunt dedicate tuturor doamnelor şi domnişoarelor, care vor să fie frumoase, însă fără a exagera. Cu această formă neobişnuită, un pic ridicată, ochelarii „fluture“ sunt un accesoriu indispensabil pentru a vă construi un look gingaş, în acelaşi timp un pic obraznic, romantic, însă sexy, undeva la mijloc între „Minunata lume a lui Amelie“ şi „Lolita“. Pe scurt, este cea mai potrivită alegere pentru o eleganţă ironică, accesoriul cel mai nimerit pentru un stil glamour şi sexy.
Printre protagoniştii noilor tendinţe se află şi ramele „arhitectonice“, o combinaţie de artă şi modă, inspirată din forme geometrice. În culori vii sau neutre, din metal sau materiale de ultimă generaţie, indiferent că sunt de soare sau de vedere, aceste modele originale sunt rezultatul unei combinaţii fericite între geometrie şi design. Indiferent că sunt destinaţi doamnelor sau domnilor, ochelarii „arhitectonici“ sunt un accesoriu inedit, recomandat nonconformiştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU