15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCurelele dau viaţă vestimentaţiei

Curelele dau viaţă vestimentaţiei

Fie că vreţi să vă evidenţiaţi talia sau să adăugaţi o pată de culoare ţinutei, curelele reprezintă una dintre cele mai inspirate alegeri.

Curelele revin la modă în sezonul de primăvară. Fie că alegeţi să purtaţi o rochie, o pereche de pantaloni din denim sau o fustă, nu uitaţi să adăugaţi ţinutei o curea. Şi pentru că tendinţele evoluează, trebuie să ştiţi că pe podiumurile prezentărilor de modă s-au impus modele originale, de efect, colorate în galben, roşu, violet şi bleumarin, de efect. O curea subţire va fi întotdeauna binevenită pentru a completa o ţinută, dar, dacă mai aveţi prin şifonier una lată, cu cataramă groasă, nu o aruncaţi la gunoi. Stilul personal e mult mai important decât ultimele tendinţe în modă. Totul e să ştiţi să le asortaţi.

Sugestii la îndemâna oricui

Cureaua subţire se potriveşte în special femeilor suple şi poate fi purtată atât la ţinutele casual sau de serviciu, cât şi la cele de seară. În plus, o curea subţire sau foarte subţire vă va pune în evidenţă, în mod armonios, talia. Designerul Marc Jacobs recomandă mai multe curele subţiri purtate la acelaşi ţinută, iar ideea sa a fost adoptată şi pentru colecţiile creatorilor Betsey Johnson şi Peter Som. Nici aceştia nu s-au limitat la o singură curea, ci au pus două subţiri, de culori diferite, pentru a fi siguri că privirea va fi atrasă asupra taliei.
De asemenea, în show-urile de modă s-au mai putut observa brâuri din satin în culori electrice, curele cu catarame mari, altele de care atârnă un lănţişor discret sau curele fundă.
Alţi designeri i-au găsit alt loc acestui accesoriu vestimentar – în jurul şoldurilor. Nu lipseşte din peisajul modei nici cureaua- cordon. Aceasta nu este un cordon propriu-zis, ci o curea prinsă asemenea unui cordon şi a fost adoptată de case de modă precum Max Azria sau Y&Kei. Îi face concurenţă şi cureaua lată, tip corset. Ea poate fi folosită atât în garderoba de serviciu, dacă e neagră şi simplă, dar şi în cazul unei ţinute de petrecere. De mare efect sunt şi curelele extrem de colorate sau cele cu franjuri, semnate Jaeger London.

Greşeli ce trebuie evitate

Trebuie însă să aveţi grijă atunci când alegeţi o curea, pentru a vă completa ţinuta sau pentru a vă sublinia dimensiunile taliei. Anul acesta, de exemplu, cureaua nu trebuie neapărat să se asorteze cu încălţămintea. De asemenea, curelele căzute pe corp nu se poartă decât în varianta subţire, la rochii şi fuste de vară hippie şi gipsy.
La rochiile trei sferturi, singurele care acceptă în acest sezon cureaua, se utilizează un model lat, cu o cataramă evidentă şi masculină.
Cele scurte nu permit un astfel de accesoriu, care ar adăuga o notă de vulgaritate ţinutei. În cazul rochiilor lungi, o curea încarcă inutil şi contrastează cu efectul de bun-gust.
Dincolo de aceste reguli, curelele, odată alese ca accesorii, dau eleganţă şi viaţă unei ţinute. Un astfel de element, bine ales, întregeşte vestimentaţia şi îi conferă un stil aparte, scoţând-o din anonimat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU