26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Vedete licenţiate

În unele cazuri, vedetele au ajuns aproape întâmplător în lumea showbizului. Nu de puţine ori, în CV-ul acestora găsim diplome de psihologie, jurnalism, limbi străine, drept sau chimie.
Natalie Portman şi-a început cariera de manechin, la care a renunţat după o vreme pentru a se dedica actoriei, după ce a fost descoperită de un impresar într-o pizzerie, pe când avea 11 ani. Rolul reginei Amidala din „Războiul Stelelor – Episodul I“ şi rolul din filmul „Closer“, pentru care a fost nominalizată la Premiile Oscar, au ridicat-o la rangul de vedetă de la Hollywood. Actriţa a urmat între timp cursurile Facultăţii de psihologie la Universitatea Harvard din Boston (Massachusetts). Acum, ea speră să renunţe la meseria de actriţă sau să muncească mai puţin în acest domeniu pentru a-şi putea face o carieră în psihologie.
Cu mulţi ani înainte de a cuceri inimile femeilor cu filmul „Pretty Woman“ şi de a bate stepul în „Chicago“, Richard Gere a urmat cursuri de filozofie la Universitatea din Massachusetts. Vedeta s-a retras însă de la şcoală după doi ani pentru a-şi continua cariera de actor la Teatrul Repertory din Seattle şi la Provincetown Playhouse din New York.
Vedeta din „Îngerii lui Charlie“, Lucy Liu, a fost studentă la Universitatea din New York înainte de a se muta la Universitatea din Michigan, unde a absolvit Facultatea de Limbi asiatice. În ultimul an de şcoală, ea a jucat în filmul „Alice în ţara minunilor“, care i-a deschis porţile spre o carieră de succes. Înainte de a fi studentă la Drept în filmul „Blonda de la Drept“, Reese Witherspoon a frecventat cursurile Facultăţii de Literatură engleză la Universitatea Stanford.

De la jurnalism la actorie

Kate Beckinsale este dovada că poţi să fii frumoasă şi să ai ceva de spus. În adolescenţă, actriţa a câştigat de două ori concursul de scriitori juniori „WH Smith“. Ea a studiat literaturile franceză şi rusă la New College, Oxford.
Înainte de a ajunge o actriţă nominalizată la Premiile Oscar şi o artistă hip hop de succes, Queen Latifah a studiat jurnalismul la Community College din Manhattan, sperând să se facă ziaristă sau chiar avocat. Şi Denzel Washing-ton s-a înscris la Universitatea din Fordham, unde a studiat jurnalismul înainte de a se dedica producţiilor de teatru, apoi de film. După ce a terminat facultatea, s-a mutat la San Francisco, unde s-a înscris la American Conservatory Theatre, iar după un an a început să lucreze ca actor şi apoi a câştigat numeroase premii.
După ce actorul Will Ferrel a terminat cursurile Facultăţii de jurnalism sportiv la South University din California, a început să lucreze ca jurnalist sportiv la o televiziune, având o emisiune săptămânală. Însă şi-a dat seama repede că adevărata sa vocaţie era actoria şi a îmbrăţişat comedia.

Au studiat şi ştiinţele exacte

Cindy Crawford a fost şefă de promoţie la liceu şi a studiat chimia, obţinând o bursă de studii. Top-modelul şi-a încheiat studiile la Universitatea North-western, dedicându-se carierei de manechin cu normă întreagă.
Eva Longoria a studiat la Universitatea Texas A&M (Kingsville), obţinând o diplomă în kinesiologie. Odată finalizate aceste cursuri, s-a înscris la un concurs de talente, a plecat la Los Angeles şi a semnat un contract cu un impresar. După o perioadă de participare la diverse seriale, cum ar fi „General Hospital“, „Beverly Hills, 90210“ şi „The Young and the Restless“, Eva Longoria a obţinut rolul Gabriellei Solis în serialul de succes „Desperate Housewives“.
Înainte de a juca în filmele „Traffic“ şi „Sin City“, Benicio del Toro a studiat Ştiinţele economice la Universitatea California din San Diego. El şi-a schimbat cariera în secret, urmând cursuri de actorie la New York.
În timp ce făcea afaceri cu petrol alături de tatăl său, Matthew McConaughey s-a înscris la Universitatea din Texas cu scopul de a deveni avocat. După cum a mărturisit, s-a apucat de actorie după ce a descoperit cartea lui Og Mandino, „Cel mai vestit vânzător din lume“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS