15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte stiri

Donaţie de calculatoare pentru Policlinica Sportivă
Policlinica pentru Sportivi din Craiova s-a îmbogăţit, începând de ieri, cu şapte calculatoare şi tot atâtea laptopuri, donate de o firmă de produse farmaceutice din Italia, prin intermediul craioveanului Marian Ioniţă, fost fotbalist la echipa Constructorul. Directorul Policlinicii Sportive, medicul Valentina Dinu, a spus ieri că laptopurile şi calculatoarele primite erau foarte necesare şi le-a mulţumit celor care au făcut donaţia: „Este un gest care ne copleşeşte, făcut de nişte oameni care înţeleg actul medical bine făcut. Aceste calculatoare ne erau mai mult decât necesare şi acum încercăm să introducem un soft. Îi mulţumesc lui Marian Ioniţă, fost sportiv al nostru, pentru că i-a convins pe medicii din Italia să ne ofere această aparatură“. La rândul său, Marian Ioniţă a explicat ieri cum i-a convins pe directorii italieni ai firmei de farmaceutice să ajute sportivii craioveni: „Eu lucrez la această firmă, Glaxo SmithKline, şi le-am făcut directorilor mei, Paolo Previato şi Marina Danzi, propunerea. Au acceptat să donăm nişte calculatoare“. Marian Ioniţă este stabilit în Verona şi joacă fotbal în serie D, la formaţia Sommacampagna.
Daniela MITROI

Handbaliştii craioveni, învingători
În primul meci oficial din 2009, disputat sâmbătă în Sala Sporturilor din Bănie, handbaliştii de la CS Universitatea Craiova s-au impus cu scorul de 29-20 (13-10) în faţa formaţiei CSM Lugoj, partida contând pentru prima etapă din turul II al Diviziei A, seria D. Programat la ora 10.00, jocul a început cu 45 de minute întârziere deoarece oaspeţii ştiau că meciul se dispută la ora 14.00. „Iniţial, jocul era programat la 14.00, dar apoi s-a anunţat la federaţie ora 10.00 şi chiar a apărut modificarea pe site-ul oficial. Când am văzut că nu apar la sală cei din Lugoj, l-am sunat pe antrenorul lor. Veniseră cu o zi înainte şi erau cazaţi undeva, în apropiere de Craiova. Cu acceptul nostru, arbitrii au dat drumul la joc mai târziu“, a explicat Cătălin Popescu, antrenorul secund al formaţiei din Bănie. Cât despre joc, Popescu a spus: „A fost un meci slab, cu puţine goluri. Jucătorii noştri făcuseră încălzirea de mult, apoi s-au răcit. Important este că am obţinut victoria“. La CS Universitatea a debutat şi portarul Bistrian, de 24 de ani, care ultima dată a evoluat la Arad. În afară de acesta, antrenorul Paul Stuparu a mizat pe următorii jucători: Trancă, Păun (portari), Arsene (7 goluri), Cordescu (1), Mărgineanu (1), Târnă (3), Bîrlogeanu (6), Dodon, Mincan (2), Pavel (6), Şerban (1), Ruseanu (3) şi Niţu. Etapa viitoare, oltenii întâlnesc, în deplasare, echipa Unirea Sânnicolau Mare.
Daniela MITROI

CET Govora, învinsă de Arad
Formaţia de baschet feminin CET Govora a pierdut disputa de pe teren propriu, cu ICIM Arad, scor 84-74.  Gruparea olteană nu a contat pe Liliana Latinovic şi Tijana Rus, ambele refuzând să intre în teren deoarece nu şi-au primit salariile. Elevele lui Mihai şi Antoaneta Toma au început bine partida şi s-au ridicat la nivelul adversarelor în primele două sferturi. L-au câştigat pe primul cu 26-22, iar al doilea s-a terminat la egalitate, 19-19. În partea a doua,  ardelencele au pus stăpânire pe meci şi au câştigat ultimele două sferturi: 18-24, 11-19. Punctele govorencelor au fost marcate de: Irina Borş (8), Milena Krstaic (14), Flori Diaconu (16), Janina Simionca (16), Raluca Ungureanu (13) şi Marijana Ivovic (7). Echipa vâlceană ocupă locul cinci în Divizia A, iar runda viitoare  joacă în deplasare cu CSS Sfântu Gheorghe.
Andi NICULESCU

România a ratat obiectivul în Fed Cup
Echipa de Fed Cup a României a terminat parcursul în competiţia din 2009, aşa cum l-a început, cu o înfrângere, de data aceasta în faţa Suediei, scor 3-0. Rezultatul nu a avut nici o importanţă, deoarece şansele de calificare în semifinale ale celor două echipe erau deja compromise după primele două zile, ambele fiind învinse de Polonia, care a mai obţinut un succes, scor 2-1, cu Bosnia. În primul meci de simplu, Monica Niculescu a suferit înfrângerea în faţa Johannei Larsson, cu 1-6, 7-6 (1), 6-3, iar în disputa numerelor unu din fiecare echipă, Sofia Arvidsson a avut câştig de cauză în faţa Soranei Cârstea, scor 6-7 (5), 6-2, 7-5. La dublu, perechea Cârstea / Buzărnescu a abandonat la scorul de 2-1 în primul set pentru cuplul suedez. În urma întâlnirii cu Suedia de la Tallinn (Estonia), tricolorele au terminat Grupa B a Zonei Euro-Africane 1 pe locul trei, cu doar două victorii. Prima poziţie a fost ocupată de Polonia, cu trei victorii, pe doi a terminat Suedia, cu două, iar ultimul loc a revenit Bosniei – Herţegovina, care nu a înregistrat nici un succes. Următoarele partide ale echipei de Cupă Fed a României vor avea loc la anul, când fetele vor încerca din nou să iasă din Zona Euro-Africană I şi să intre în Grupa Mondială.
Alexandru VÎRTOSU

Halep a confirmat în Franţa
Lidera junioarelor anul trecut, Simona Halep (17 ani, 338 WTA), a început bine anul competiţional, românca bifând în aceste zile primul turneul WTA din cariera sa, după ce a primit un wild-card în calificările turneului de la Paris, dotat cu premii totale de 700.000 de dolari. În primul tur, Halep a dispus, cu 6-2, 6-4, de rusoaica Varvara Galanina (279 WTA), în faţa căreia pierduse un meci în urmă cu aproape trei ani, la Galaţi. În turul secund, Simon Halep o va întâlni pe jucătoarea germană Julia Goerges (107 WTA), a treia favorită a calificărilor. În cazul unei victorii, Simona Halep se va lupta pentru un loc pe tabloul principal, acolo unde se află deja două românce, Sorana Cârstea şi Monica Niculescu. Venită de la Tallinn (Estonia), acolo unde a evoluat într-o partidă de dublu pentru echipa de Cupa Federaţiei a României, Raluca Olaru (19 ani, 130 WTA) a părăsit încă din prima rundă calificările turneului din Hexagon, fiind învinsă, în 65 de minute, de franţuzoaica Emilie Loit (135 WTA), cu scorul de 6-2, 6-1.
Alexandru VÎRTOSU

Stejarii, mai tari decât ibericii
Reprezentativa de rugbi a României a obţinut victoria, în deplasare, la Madrid, contra Spaniei, cu scorul de 19-10 (11-10), într-un meci din Cupa Europeană a Naţiunilor, partida contând şi pentru calificarea la Mondialul din 2011. Conform site-ul rugby.ro, Petre Mitu a făcut un meci excelent la revenirea în echipa naţională, marcând un eseu plus alte trei penalităţi, care au însemnat toate punctele României până în minutul 72, când Poporlan a reuşit al doilea eseu pentru tricolori. În minutul 15, „stejarii“ conduceau cu 8-0, însă ibericii au revenit şi în numai şase minute au trecut la conducerea partidei, scor 10-8. Totuşi, românii au intrat la pauză în avantaj, scor 11-10, după ce Petre Mitu a transformat o penalitate în minutul 38. La cinci minute de la reluare, acelaşi Mitu a mărit diferenţa la patru puncte în favoarea României, scor 14-10, după o nouă transformare. Cu opt minute înainte de final, Poparlan a reuşit un eseu şi a „îngheţat“ tabela, aducând încă cinci puncte în contul tricolorilor, scor 19-10. Următoarea partidă a României va avea loc pe 14 februarie, tot în deplasare, la Heidelberg, contra Germaniei, care a fost învinsă în această rundă de Georgia, scor 5-38.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS