27.2 C
Craiova
sâmbătă, 5 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazin Colţul gospodinei

Colţul gospodinei

Sfaturi în bucătărie
 

Chiar şi astăzi, sfaturile bunicii pot fi de un real folos în gospodărie: mâncarea va fi mai gustoasă, perişoarele nu se vor desface în ciorbă şi omleta va fi mai pufoasă. Aşa că, dacă vreţi să aduceţi aroma mâncărurilor bunicii în bucătăria dumneavoastră, n-ar fi rău să-i ascultaţi sfaturile.
– Peştele sărat se lasă două ore într-un vas cu lapte.
– Fasolea şi mazărea uscată fierb mai repede dacă în apă se adaugă o linguriţă de bicarbonat. Acoperiţi vasul cu un capac.
– Feliile uscate de şuncă îşi recapătă frăgezimea dacă se înmoaie câteva minute în lapte.
– Sucurile de fructe şi de legume trebuie consumate imediat, altfel se oxidează, devenind toxice.
– Kiwi este un fruct care trebuie consumat numai când este copt, altfel produce afte.
– Perişoarele nu se mai desfac la fiert dacă înainte să le formaţi vă înmuiaţi palmele în puţin oţet.
– Clătitele nu se mai lipesc de tigaie dacă se pune în aluat puţin ulei.
– Ciorba iese mult mai gustoasă dacă zarzavaturile sunt date pe răzătoare şi călite în puţin ulei înainte de a le pune la fiert.
– Cartofii în coajă se fierb în vase acoperite, vreme de 20 de minute; cei curăţaţi şi tăiaţi bucăţi se fierb în vase descoperite, timp de 15 minute, iar cei băgaţi la cuptor sunt gata în zece minute.
– Piureul de cartofi se freacă întotdeauna cu o lingură de lemn, adăugându-se în el un gălbenuş de ou şi o bucată de unt.
– Compotul de mere e mult mai gustos dacă la fierbere se pune în el o bucăţică de unt.
– Portocalele se curăţă mai uşor dacă înainte de a le coji sunt băgate câteva minute în cuptorul cald sau două secunde la microunde. Fructele vor fi mai zemoase.
– Omleta va reuşi numai dacă nu bateţi ouăle prea tare, va fi moale şi afânată dacă îi adăugaţi şi câteva bucăţele de unt, va fi mai uşor digerabilă dacă îi adăugaţi două linguriţe de apă şi se va coace repede dacă o turnaţi în unt încins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS