11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024

Scurte ştiri

Fata care şi-a înjunghiat tatăl va fi consiliată

Roxana D., de 17 ani, care şi-a înjunghiat marţi tatăl pentru a-şi salva mama, va fi consiliată psihologic de un angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Potrivit directoarei adjuncte a acestei direcţii, minora va fi consiliată de un specialist imediat ce se hotărî acest lucru împreună cu serviciul de probaţiune. „Este posibil ca minora să fie consiliată psihologic chiar în timpul desfăşurării anchetei. Suntem convinşi că fata are nevoie de sprijin“, a precizat Ninela Gruia, directoarea adjunctă a DGSAPC. Potrivit acesteia, reacţia minorei a fost instinctivă, ea dorind să-şi salveze mama.

Mihaela FLOROIU

A făcut scandal la şcoală

Un bărbat din satul Bistriţa-Nouă, Piatra-Olt s-a ales cu o amendă de 700 de lei, după ce a făcut scandal la Şcoala Generală Bistriţa-Nouă. Aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, Florinel S., de 28 de ani, a pătruns în incinta şcolii şi a perturbat orele de curs, adresând injurii cadrelor didactice. O profesoară a cerut ajutorul poliţiştilor în Piatra-Olt, care l-au amendat pe Florinel S. cu 700 de lei.

Mihaela IANCU

Făină de contrabandă

În urma unor controale ale comisarilor Gărzii Financiare Gorj, la o fabrică de pâine din comuna Vladimir au fost descoperite 4.720 de kilograme de făină de contrabandă. Pentru această cantitate, reprezentanţii brutăriei nu au putut prezenta actele de provenienţă şi intrare în gestiune, astfel că au fost amendaţi cu şase mii de lei. Făina a fost confiscată. Altă societate, de data aceasta, prestatoare de servicii în construcţii, a introdus în devizele de lucrări facturate beneficiarilor, materiale pentru care nu avea documente. Cinci societăţi comerciale au fost depistate că nu utilizau corect aparatele de marcat electronice, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 12.000 de lei.

Mihaela FLOROIU

Violator la 17 ani

Cel de-al treilea suspect în cazul violului şi tâlhăriei asupra unei bătrâne de 78 de ani din localitatea Bălăciţa, judeţul Mehedinţi, a fost prins. Doi dintre agresori au fost identificaţi de poliţie la o zi după comiterea violului, iar acum sunt după gratii. Al treilea, care are 17 ani, a fost prins după câteva zile. „Lucrătorii Poliţiei Vânju Mare l-au identificat şi pe cel de-al treilea suspect în cazul violului şi tâlhăriei comise pe 21 ianuarie asupra unei femei de 78 de ani, din comuna Bălăciţa. Tânărul de 17 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Vânju Mare cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, complicitate la viol şi violare de domiciliu“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Carin Sică. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să petreacă ani buni în închisoare.

Alin GHICIULESCU

Elevi adunaţi din baruri

Poliţiştii au descoperit în Târgu Jiu 18 elevi care absentau de la orele de curs. Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi a absenteismului şcolar, poliţiştii au verificat, în urmă cu două zile, 38 de unităţi de alimentaţie publică situate în incinta sau imediata apropiere a unităţilor şcolare. Au fost depistaţi 18 elevi care absentau nejustificat, iar administratorii a două localuri au fost sancţionaţi cu câte 100 de lei.

Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS