16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRochiile de mireasă ale anului 2009

Rochiile de mireasă ale anului 2009

Rochia albă pierde teren în 2009 în faţa celor în culori calde, caracterizate prin simplitate.

Orice domnişoară se visează în cea mai importantă zi din viaţa sa purtând o rochie elegantă de mireasă, care să se alinieze noilor idei. Şi pentru că tendinţele se schimbă de la un sezon la altul, n-ar fi rău să aruncăm o privire la colecţiile designerilor autohtoni. În viziunea Nataliei Vasiliev, rochia de mireasă nu mai este albă, ci în culori calde şi din materiale uşoare. „Simplitatea este cuvântul de ordine. O rochie cu talie ridicată, cu un mic accent de genul unei bentiţe brodate sau cu mici decupaţii dantelate este o rochie deosebită, pentru o seară la fel de deosebită“, a precizat designerul. De asemenea, domnişoarele pot opta şi pentru rochiile din materiale uşoare, prevăzute cu multe cute pe cupe şi pe talie.

Idei pentru o rochie de prinţesă

Materiale preţioase, tafta, voal şi mătase de cea mai bună calitate, alături de broderii rafinate lucrate manual şi de aplicaţii de cristale Swarovski, toate sunt destinate celui mai frumos eveniment din viaţa fiecărei domnişoare. Creaţiile din colecţia firmei La Sposa pentru sezonul primăvară-vară 2009 se evidenţiază prin broderiile fine şi sclipirile cristalelor aşezate din loc în loc, care conduc cu gândul la moda anilor ‘60. Rochiile lungi, fără bretele, cu trena brodată şi cu un voal neapărat lung sunt propunerile casei de modă.
Domnişoarele care vor să fie elegante, delicate vor alege cu siguranţă o rochie în stil clasic. Un model care urmăreşte liniile corpului în zona şoldurilor, mai ample în partea inferioară, sau cele cu talia prelungită sunt doar două dintre propunerile designerilor. Domnişoarele romantice pot alege rochii de mireasă bine strânse în talie pentru a o evidenţia. Materialele preferate sunt brocartul, diferite voaluri semitransparente (voal spuma mării, organza), taftaua şi mătasea naturală. Corsetele şi fustele care compun aceste rochii de mireasă sunt accesorizate cu aplicaţii de dantelă, de broderie cu fir metalic, sau sunt cusute manual cu mărgele şi cristale Swarovski.
Şi acele domnişoare care au visat tot timpul la rochiile reginelor din poveştile copilăriei vor alege cu siguranţă rafinamentul şi strălucirea pe care le-o dau rochiile realizate din diferite tipuri de tafta şi care sunt înnobilate cu dantelă franţuzească, aceasta fiind cusută manual, cu aplicaţii din broderie dantelată şi cristale Swarovski. Purtând un astfel de model, vor avea cu siguranţă acel aer regal la care visau.
Şi pentru că, aşa cum menţiona şi designerul Natalia Vasiliev, totul ţine de atitudine, rochia de mireasă trebuie să vorbească despre aceasta. Femeile puternice şi încrezătoare vor căuta rochii de mireasă care urmează linia corpului şi au talia prelungită. Sunt modele realizate din combinaţii de materiale cu texturi diferite, care pot fi îmbrăcate în dantelă franţuzească, cu mărgele cusute manual sau cu aplicaţii de broderie cu pietre Swarovski.
Dacă domnişoarele care urmează să îmbrace rochia de mireasă se simt asemenea unor prinţese cu sânge albastru, vor alege rochia clasică, albă, riscând să facă notă discordantă de moda primăvară-vară 2009. Delicate, romantice şi pline de feminitate, modele recomandate sunt cele bine strânse în talie pentru a o evidenţia şi care au corsete cu detalii dantelate. Materialele folosite la rochii sunt tulul, care dă un aer diafan, şi dantela, totul pentru a reda strălucirea ţinutei unei prinţese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS