14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea unghiilor

Îngrijirea unghiilor

O manichiură impecabilă va da o notă aparte mâinilor dumneavoastră, aşa că n-ar fi rău să aflaţi de la specialişti câteva sfaturi utile.

Este ştiut faptul că nişte unghii neîngrijite, urât tăiate fac o impresie nu tocmai plăcută, mai ales dacă posesoarele lor sunt reprezentante ale sexului frumos. Dacă până acum nu le-aţi acordat atenţia cuvenită, ar fi cazul să urmaţi sfaturile specialiştilor în domeniu.

Primul lucru de care trebuie să ţineţi cont pentru a avea unghii frumoase este curăţarea lor regulată, cu ajutorul unei periuţe speciale, care se găseşte în comerţ. Aşa că aveţi grijă ca din baie să nu vă lipsească o perie pe care să o folosiţi aproape de fiecare dată când vă splălaţi pe mâini. „Nu este vorba de o perie oarecare, ci de una special creată pentru unghii. Ele sunt foarte moi, iar curăţarea lor va avea un efect plăcut nu doar din punct de vedere estetic, ci şi pentru că pune sângele în mişcare, oferind mâinilor un masaj uşor“, a precizat Daniela Stancu, manichiuristă. De asemenea, ar trebui să renunţaţi la obiceiurile proaste, precum muşcarea unghiilor. Dacă, uneori, din cauza stresului, uitaţi de bunele maniere şi vă mai duceţi mâinile la gură, încercaţi să folosiţi un lac de unghii, neapărat cu gust neplăcut, fabricat special în acest scop.

 

Sfaturi la îndemâna oricui

 

Şi dacă aţi reuşit în sfârşit să scăpaţi de obiceiul mâncatului unghiilor, puteţi să vă ocupaţi de îngrijirea propriu-zisă. Înainte de toate, ar fi indicat să vă achiziţionaţi o cremă de mâini şi unghii cu proprietăţi nutritive şi hidratante. Aceasta e bine să fie folosită seara, înainte de culcare, susţin specialiştii, atunci când mâinile şi implicit unghiile nu mai sunt supuse atacului substanţelor active din detergenţii de vase. Pielea va fi mult mai fină după aplicarea cremei. Dacă vă puneţi şi o pereche de mănuşi de bumbac, pe care le veţi purta până a doua zi de dimineaţă, efectul va fi garantat. „Chiar dacă pare puţin ciudat, mănuşile purtate pe timpul nopţii vă ajută să păstraţi crema pe mâini, unde îi este locul, pentru a pătrunde cât mai bine în piele şi a-şi face efectul. Dacă nu le folosiţi, crema se va lua pe feţele de pernă, chiar dacă de obicei doamnele şi domnişoarele au senzaţia că a intrat deja în piele şi nu mai e cazul să ţină cont de astfel de precauţii. Folosirea cremei hidratante este foarte importantă pentru masarea pielii, dar şi a unghiilor, mai ales dacă folosiţi de obicei lac de unghii de culoare închisă“, a precizat manichiurista.

Nu uitaţi nici de soluţiile naturiste. De două ori pe săptămână, aplicaţi unghiilor un tratament special, introducându-le în suc proaspăt de lămâie timp de 5-10 minute. Nu este indicat să faceţi acest lucru mai des, întrucât pot apărea iritaţii cauzate de deshidratarea pielii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS