15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Scurte ştiri


O pisică, mamă pentru un pui de găină

O pisică a adoptat un pui de găină, singurul supravieţuitor dintr-un coteţ în care a dat iama o vulpe, informează Daily Mail Reporter. Puiul, pe nume Gladys, a fost salvat şi adus în casă de stăpâni în urmă cu două luni şi jumătate. Pisica familiei, Snowy, a spălat puiul, l-a încălzit şi de atunci au devenit nedespărţiţi.

Proprietara fermei, Jane Etheridge, de 69 de ani, din Middleton, Suffolk, a spus că această „alianţă“ au început după ce în coteţul păsărilor a intrat vulpea şi din toate păsările nu au mai rămas decât trei pui, printre care şi Gladys, şi o mulţime de pene. După două zile, doi dintre pui au murit, supravieţuind doar Gladys, care a fost adoptată de pisica familiei. „Este un cuplu straniu, dar noi îi iubim pe amândoi la fel de mult“, a spus stăpâna celor doi prieteni.

Şi-a găsit soţia în pat cu preotul

Un italian, care s-a întors mai devreme de la serviciu, a avut neplăcuta surpriză să-şi găsească soţia în pat cu un preot, informează ananova.com. Soţul supărat a vrut să-i aplice o corecţie trădătorului şi l-a reclamat superiorilor, făcând scandal în palatul episcopal din Chioggia, în apropierea Veneţiei. A fost solicitată intervenţia poliţiei, pentru aplanarea conflictului.

Preotul, de 53 de ani, este cunoscut ca exeget al Bibliei şi era un prieten bun al cuplului. Soţul trădat, de 39 de ani, şi soţia adulterină, de 37 de ani, au doi copii.

Episcopul de Chioggia, Angelo Daniel, a spus că un om nu poate fi judecat pentru că a greşit o dată, ci trebuie puse în balanţă toate faptele bune pe care le-a făcut.

Festivalul Filmului Românesc de la Toulouse

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Centrul Cultural Român de la Toulouse şi ABC CINEMA, organizează în perioada 15-21 septembrie prima ediţie a Festivalului Filmului Românesc de la Toulouse.

Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful ABC, situat în centrul oraşului universitar francez. Şase dintre cele şapte filme de lungmetraj proiectate vor fi precedate de scurtmetraje. Proiecţiile vor avea loc dimineaţa şi seara şi vor fi urmate de discuţii cu spectatorii. Sunt vizaţi, cu precădere, studenţii şi cadrele universitare, dar şi alte categorii de cinefili. Ideea proiectului – prezentarea filmelor româneşti în oraşe universitare – a mai fost pusă până acum în practică prin cele două ediţii ale Festivalului de Film Românesc de la Madison, Wisconsin, SUA.

Soprana Alexandra Coman şi tenorul Jose Carreras, în duet

Soprana Alexandra Coman va susţine un concert caritabil alături de renumitul tenor Jose Carreras, la Sala Palatului, pe 4 octombrie. Acest concert nu este primul în care artista română cântă alături de unul dintre cei mai apreciaţi tenori ai lumii. Cei doi au mai colaborat şi pentru alte concerte, Carreras arătându-se impresionat de tânăra soprană, potrivit unui interviu recent al artistului. Spectacolul caritabil este organizat în sprijinul programului „Sponsorizează un copil“. Toate fondurile obţinute din vânzarea tichetelor vor fi donate copiilor care trăiesc în zonele din nordul Moldovei afectate de inundaţii (Botoşani, Suceava, Neamţ, Maramureş şi Iaşi).

Britney Spears lansează un nou album

Britney Spears va lansa cel de-al şaselea album din cariera sa muzicală în luna decembrie, informează site-ul femalefirst.co.uk. Casa de discuri a artistei, RCA, intenţionează să scoată pe piaţă cel mai recent album al lui Britney Spears în luna decembrie, şi nu în 2009, aşa cum era stabilit aterior, în principal datorită succesului înregistrat de aceasta la MTV Video Music Awards. Potrivit reprezentanţilor RCA, un single va fi lansat în noiembrie, urmând ca albumul să fie pus în vânzare în luna decembrie. Cântăreaţa americană Britney Spears a câştigat trei premii la MTV Video Music Awards, duminică seară, la Los Angeles, fapt care marchează o revenire după ultimii doi ani de viaţă haotică şi probleme profesionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS