15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinWhitney Houston renaşte

Whitney Houston renaşte

După divorţul de violentul Bobby Brown şi problemele cu drogurile, cunoscuta solistă Whitney Houston încearcă acum să revină pe scena muzicală şi le cere fanilor să îi fie alături în această experienţă.

Odată cu lansarea on line a melodiei „Like I never left“ – „Ca şi cum nu aş fi fost plecată niciodată“, în care îl are drept partener de microfon pe starul R&B Akon, Whitney Houston speră să revină în prim-planul industriei muzicale. Titlul cântecului a dat naştere la nenumărate ipoteze în rândul fanilor cunoscutei soliste. Mulţi cred că noul single este un apel disperat adresat fanilor, a căror încredere a înşelat-o. Alţii cred că melodia este dedicată fostului său soţ, care, pe lângă faptul că a aruncat-o în lumea drogurilor, a fost şi extrem de violent. Apropiaţii lui Houston au lăsat totuşi să se înţeleagă că versurile melodiei fac trimitere la viaţa particulară a vedetei, în mod deosebit la „dragostea cu năbădăi“ cu fostul soţ, Bobby Brown, şi la problemele sale cu drogurile. Cert este că melodia ar putea fi inclusă pe mult aşteptatul album al vedetei, care va fi lansat pe 10 noiembrie şi care marchează revenirea vedetei după cinci ani de absenţă.

 

Apel către fani sau cântec de iubire?

 

Într-un interviu acordat postului MTV, Akon a negat categoric informaţiile potrivit cărora Brown, de care solista a divorţat anul trecut, ar fi inspirat melodia în care Houston întreabă retoric: „Crezi că putem să reîncepem de unde ne-am oprit? / Înainte de ziua în care ţi-am spus că s-a terminat, / Am luat valizele şi am plecat“. La cine se referă atunci strofa: „Am înţeles că am fost o proastă, / Nu ar fi trebuit să îţi întorc spatele. / Este o lume dură când eşti singur, / De atâtea ori am vrut să pun mâna pe telefon / Şi să îţi spun: baby, baby, mi-e foarte dor de tine, / Fata ta se întoarce acasă“? Dacă ne luăm după reprezentanţii vedetei, melodia este dedicată fanilor ei, care au transformat-o în cea mai cunoscută şi mai apreciată solistă a anilor ’80 şi începutul anilor ’90. De altfel, Houston a fost declarată de Cartea Recordurilor cea mai premiată şi mai populară cântăreaţă din lume graţie celor 411 de premii şi 170 de milioane de discuri vândute. Apelul din „Like I never left“ ar fi adresat aşadar fanilor, cărora solista la spune „Vreau să mă iubiţi ca şi cum nu aş fi fost niciodată plecată, pentru că fata voastră s-a întors“.

 

Controverse

 

Există multă voci care se îndoiesc de veridicitatea acestei ipoteze. Videoclipul melodiei, lansat probabil pe internet de casa sa de discuri pentru a testa reacţia publicului, a fost deja retras de pe internet, explicaţia oficială fiind „problemele de copyright“. În realitate, este vorba de reacţia negativă a fanilor şi a criticilor. „Dacă misiunea acestei melodii era aceea de a-i reface reputaţia lui Whitney ca artistă contemporantă, atunci melodia e un eşec“, scrie Todd Martens, în Los Angeles Times. „Din 2005, ne tot promit un album al lui Houston. Aşteptăm de nu ştiu câţi ani marea revenire a solistei, care nu a mai lansat nimic din 2003, când a apărut o colecţie de-a sa cu melodii de Crăciun“, a adăugat Martens. Cele trei minute şi 39 de secunde din „Like I never left“, unde apare în duet cu Akon, nu au fost suficiente pentru a calma frustrarea fanilor, care s-au săturat să îşi vadă idolul un client fidel al tabloidelor, de la căsătoria cu Bobby Brown, la problemele cu drogurile sau de la procesul cu tatăl său, până la zvonurile legate de orientarea sa sexuală. „După ce am ascultat melodia, am fost destul de dezamăgit. O Whitney adaptată stilului lui Akon mă face să strâmb un pic din nas. Oricum, nu e o melodie prea „riscantă”. Mă întreb ce rol va avea acest cântec. Oare va fi o simplă melodie „de încălzire“? Mă îndoiesc că reprezentanţii lui Whitney ar alege o melodie atât de slabă pentru o revenire pe care o aşteaptă cu nerăbdare toţi fanii muzicii“, se plânge fanul R&B Junkie pe blogul său.

 

O nouă poveste de dragoste

 

Cu puţin timp înainte de împlinirea vârstei de 45 de ani, la sfârşitul săptămânii trecute, Houston a fost surprinsă de paparazzi în timp ce se săruta cu noua sa cucerire, Ray J, de 27 de ani, într-o parcare în Los Angeles. Însă, şi acest gest de tandreţe a fost considerat de mass-media drept „o invenţie de marketing“, lansată de reprezentanţii solistei, care în trecut ar fi avut o relaţie de câţiva ani cu prietena şi asistenta sa, Robyn Crawford. Oricum ar fi, dincolo de orice strategie de marketing, cert este că, în opinia criticilor, diva care în anii ’80 a făcut furori cu imaginea sa de fată cuminte va trebui acum să muncească triplu pentru a demonstra că „nu a fost niciodată plecată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU