22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Strugure de 900 de dolari

Clienţii cazaţi într-un hotel de lux din Japonia au avut privilegiul de a gusta o nouă specie de struguri roşii, cu boabe mari cât o pătlăgea. Dar, cum răsfăţul costă, doritorii au plătit 30 de dolari pentru un bob. Patronul hotelului Kagaya, din centrul ţării, a ţinut morţiş să cumpere primul ciorchine de strugure din soiul Ruby Roman apărut pe piaţă, pentru care a plătit 100.000 de yeni japonezi, adică puţin peste 900 de dolari. „Am servit strugurele celor mai buni clienţi ai noştri“, a declarat bucătarul-şef al hotelului, Fujio Uko. Ciorchinele conţinea aproximativ 30 de boabe asemănătoare cu roşiile cherry şi cântărea doar 700 de grame. „Fiecare client a primit două boabe şi au fost încântaţi de gustul nu prea dulce, dar proaspăt şi delicios“ a mai spus Uko. Doar 48 de struguri de acest fel au fost scoşi la licitaţie, iar preţul mediu a fost de 27.000 de yeni japonezi, adică 245 de dolari, depăşind cu mult aşteptările producătorilor.

Bere plătită în natură într-un local din Marea Britanie

Patronii unui local din Marea Britanie le propun clienţilor o „afacere“ profitabilă pentru ambele părţi. După cum informează site-ul zigonet.com, în barul „The Pigs“ din Norfolk, berea nu se mai cumpără cu bani, ci se plăteşte în natură, cu produse. Fructe, legume, peşte, carne, orice aliment este primit ca monedă de schimb pentru una sau mai multe halbe de bere. Ideea îi aparţine lui Cloe Wasey, administratorul localului, care doreşte să le propună clienţilor, pe lângă băutură, şi un meniu cu mâncare gătită cu ingrediente proaspete aduse chiar de ei. Wasey a început deja să facă troc pentru bere, iar printre alimentele pe care le-a primit se numără mere, dovlecei, carne de iepure, scrumbii şi chiar carne de fazan. Clienţii localului s-au arătat încântaţi de această iniţiativă, care le permite să savureze mâncăruri proaspete şi să bea bere aproape gratis.

Cârnaţi pe viaţă pentru bieloruşii medaliaţi cu aur la Olimpiadă

Un producător de mezeluri din Belarus a avut o idee ingenioasă pentru a motiva delegaţia sportivă ce reprezintă ţara sa la Olimpiadă: va oferi provizii de cârnaţi pentru toată viaţa fiecărui atlet bielorus care câştigă o medalie de aur. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, Boris Tsiporin, directorul firmei Belatmit, a declarat presei că va lua în seamă „preferinţele sportivilor în materie de mezeluri“ şi că va alege împreună cu ei produsele care le sunt acestora pe plac. Componenţii echipei de baschet din Belarus se bucură însă de un tratament preferenţial. Întrucât baschetul este cel mai popular sport din ţară, Tsiporin a promis că jucătorii din echipa naţională vor obţine provizia de cârnaţi dacă vor câştiga o medalie, indiferent de metalul din care este aceasta este făcută. Belarus a înscris 200 de sportivi la Jocurile Olimpice, care vor concura la 26 de discipline. Rămâne de văzut câţi dintre aceştia vor obţine deliciosul premiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS