14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştiri

Celtic a renunţat la transferul lui Tamaş
Transferul internaţionalului român Gabriel Tamaş de la formaţia franceză AJ Auxerre la Celtic Glasgow nu se va mai realiza, din cauza unor neînţelegeri financiare între cele două cluburi. Oficialii lui Celtic au acceptat iniţial pretenţiile lui Auxerre pentru Tamaş, în valoare de 3,5 milioane de lire sterline, dar în cele din urmă au cerut renegocierea sumei de transfer, ceea ce francezii au refuzat, iar mutarea nu se va mai realiza. Fotbalistul de 24 de ani a revenit în România, după ce negocierile au eşuat, iar zilele următoare se va alătura lotului lui Auxerre, până la primirea unei noi oferte.  Presa britanică a confirmat eşecul negocierilor dintre Celtic Glasgow şi Auxerre pentru transferul lui Gabriel Tamaş. „Celtic a renunţat oficial la transferul lui Gabriel Tamaş. După săptămâni de negocieri serioase, ratarea transferului lui Tamaş este frustrantă şi dezamăgitoare pentru conducerea executivă şi pentru managerul Gordon Strachan. Cele 3,5 milioane de lire sterline pentru transferul jucătorului de 24 de ani au revenit în contul clubului pentru a fi folosite în alte scopuri. Tamaş a plecat la Bucureşti, pentru a discuta cu agentul său, Florin Manea, dar veştile pe care le-a primit nu au fost bune. Surse apropiate clubului susţin că nu banii au fost motivul pentru care s-a renunţat la Tamaş“, a scris cotidianul Evening Times, care a adăugat că şi transferul celuilalt fundaş central dorit de Celtic, Marko Basa, a intrat în impas.

Pena şi Mladen, la prima echipă a Romei
Foştii jucători ai Şcolii de fotbal „Gică Popescu“ Alexandru Pena, de 18 ani, şi Sebastian Mladen, de 17 ani, care sunt legitimaţi la formaţia AS Roma, au fost convocaţi de antrenorul Luciano Spalletti pentru partida amicală pe care italienii o vor juca în Egipt, împotriva celor de la Al Ahly.
Cei doi jucători, care au fost transferaţi la AS Roma de la Şcoala de fotbal „Gică Popescu“, au fost chemaţi de Luciano Spalletti pentru testul din Egipt de la echipa a doua a clubului. Mladen şi Pena vor fi incluşi în lotul de 22 de fotbalişti, din care vor mai face parte şi jucători importanţi ai grupării precum Totti, De Rossi, Vucinic, Mexes şi Riise.

Benfica l-a dat pe Sepsi la Santander
Conform unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului Benfica Lisabona, fundaşul român Laszlo Sepsi a fost împrumutat pentru un an de echipa din capitala Portugaliei la formaţia spaniolă Racing Santander. Dacă jucătorul român va confirma, gruparea din Primera Division va avea drept de cumpărare la sfârşitul sezonului. „Sepsi, una dintre principalele speranţe ale fotbalului românesc, va putea în acest fel să câştige experienţă, jucând mai des la un club important şi într-un campionat competitiv, aşa cum este cel spaniol. Benfica va urmări în continuare cu atenţie evoluţiile lui Sepsi“, se precizează pe site-ul formaţiei lusitane. Transferat în ianuarie 2008 de la Gloria Bistriţa, Laszlo Sepsi, care are 21 de ani, a fost anunţat săptămâna trecută de tehnicianul Quique Sanchez Flores că nu face parte din planurile sale pentru următorul sezon.

Rangers, eliminată din Liga Campionilor
Campioana Lituaniei, FBK Kaunas, a furnizat prima mare surpriză a ediţiei din acest an a Ligii Campionilor, după ce a reuşit să o elimine marţi seară, în turul al doilea preliminar, pe vicecampioana Scoţiei, Glasgow Rangers. În meciul de marţi, formaţia scoţiană a fost învinsă în deplasare, cu 2-1, şi a fost eliminată, după ce în tur partida s-a încheiat la egalitate, 0-0. Echipa britanică, finalistă a Cupei UEFA în sezonul trecut, a deschis scorul în minutul 33, în urma reuşitei lui Thompson, însă lituanienii au egalat înainte de pauză prin Radzius (’42) şi au marcat golul victoriei cu trei minute înainte de finalul întâlnirii, prin Pilibaitis. În altă partidă disputată în manşa secundă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor, Brann Bergen a pierdut în faţa formaţiei letone Ventspils, scor 1-2, dar a câştigat turul cu 1-0 şi s-a calificat mai departe graţie golului marcat în deplasare. Celelalte partide din această fază a celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei.

Galatasaray îl vrea pe McCarthy
Galatasaray Istanbul doreşte să-şi întărească lotul pentru dubla confruntare cu Steaua, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, ultima fază înainte de accesul în grupele competiţiei. Conform presei britanice, echipa turcă intenţionează să-l transfere pe vârful lui Blackburn Rovers, Benni McCarthy, care ar vrea să evolueze din nou în Champions League, competiţie pe care a câştigat-o pe vremea când evolua la FC Porto. „Deocamdată, nu ştiu foarte multe, însă nu mă surprinde să aud această veste. Coechipierul meu, Tugay, mi-a spus că eram pe lista de achiziţii a lui Galatasaray în urmă cu două luni“, a afirmat atacantul lui Blackburn. Benni McCarthy, care are 30 de ani, s-a transferat în 2006 de la FC Porto la Blackburn, iar în cele două sezoane petrecute la gruparea engleză a marcat 35 de goluri. Acesta a mai evoluat în cariera sa la formaţii precum Ajax Amsterdam şi Celta Vigo. În sezonul 2003/2004, McCarthy a cucerit cu FC Porto trofeul Champions League.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS