25.1 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTen frumos, indiferent de vârstă

Ten frumos, indiferent de vârstă

Anii care au trecut şi-au pus amprenta asupra tenului dumneavoastră. Câteva sfaturi oferite de specialiştii în domeniu vă pot ajuta să păreţi mai tinere.

 

Tenul dă semne de îmbătrânire, iar imaginea din oglindă nu vă mai mulţumeşte. Şi totuşi, cu minimum de efort, puteţi părea mai tinere. Supravegherea alimentaţiei, puţină mişcare pentru a menţine supleţea trupului, dar, mai ales, o îngrijire corectă a tenului vă pot ajuta să fentaţi vârsta.

 

Îngrijirea tenului

 

Tenul dumneavoastră nu mai străluceşte, aşa că ar fi timpul să luaţi unele măsuri. Nu ar fi rău ca fiecare zi să înceapă cu o curăţare a tenului, cu ajutorul unui tampon de vată, înmuiat în demachiant sau în smântână proaspătă. Aceeaşi operaţiune trebuie efectuată şi seara, după demachierea obişnuită. Altă soluţie care va reda tenului tinereţea şi aspectul sănătos ar fi să vă spălaţi periodic cu apă şi cu săpun cu glicerină. Duşurile scoţiene sunt eficiente şi pentru ten. Trebuie să vă clătiţi de 25 de ori cu apă cât mai fierbinte şi de 25 de ori cu apă cât se poate de rece, după care aplicaţi crema dumneavoastră obişnuită, în care adăugaţi, în prealabil, două – trei picături de vitamina A şi E. Nu uitaţi nici de măşti. O dată pe săptămână este recomandabil să folosiţi un tratament cosmetic adecvat tipului dumneavoastră de ten. Pentru că este sezonul legumelor proaspete, în momentele de relaxare aplicaţi pe faţă, felii de roşii sau castraveţi şi, mai ales, nu uitaţi să vă ungeţi cu miere proaspătă de albine.

Dacă aveţi pori mari, dilataţi, specialiştii în cosmetică vă recomandă să aplicaţi o pastă de argilă pe locurile cu pricina. Spălaţi-vă apoi cu apă caldă şi rece. Şi pentru ca tratamentul de care beneficiază tenul dumneavoastră să fie complet, masaţi-vă faţa zilnic, dacă este posibil, prin mişcări circulare folosind ulei pur de soia sau de măsline. Tratamentele naturiste dau cel mai bun rezultat. O dată pe săptămână faceţi un peeling compus dintr-o lingură de zahăr tos cu două linguri de smântână groasă. Frecaţi-vă faţa cu amestecul rezultat, după care clătiţi-vă cu apă din abundenţă. De asemenea, aplicaţi pe faţă cât mai des comprese fierbinţi cu uleiuri aromate, acestea având rolul de a întinde pielea. Umpleţi chiuveta cu apă fierbinte, picuraţi un ulei eteric, la alegere, de portocale, lămâi, rozmarin. Înmuiaţi apoi un prosop în apă, stoarceţi-l şi ţineţi-l pe faţă un minut. Repetaţi procedeul de două – trei ori. După 30 de ani, zona din jurul ochilor trebuie îngrijită în mod special. Indicate sunt cremele din comerţ, dar şi untul proaspăt face minuni. Puneţi o bucăţică pe o farfurioară, apăsaţi-l cu degetele, şi grăsimea care rămâne pe ele aplicaţi-o pe pielea subţire de sub pleoapele inferioare şi pe zona laterală a ochilor. Tamponaţi apoi pielea cu vârful degetelor, pentru ca untul să fie mai repede absorbit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII