17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmerican Curl, un animal de companie sociabil

American Curl, un animal de companie sociabil

În 1981, două pisicuţe ale străzii, cu urechi răsucite într-un mod neobişnuit, au poposit pe treptele casei familiei Grace şi Joe Ruga din Lakewood, California. La scurt timp de la sosire, una dintre pisicuţe a suferit un accident, dar cealaltă, o femelă de culoare neagră cu părul lung, a devenit locatar permanent al familiei Ruga. Ei au numit-o Shulamith, o derivaţie a unui cuvânt ebraic însemnând „negru, dar drăgălaş“. În decembrie 1981, Shulamith dădea naştere la patru pisoi, doi dintre ei având urechile răsucite ca ale mamei lor. Studiile genetice ulterioare au arătat că urechile răsucite sunt determinate de o genă dominantă.

Rasa a fost pentru prima dată prezentată într-o expoziţie a asociaţiei crescătorilor de pisici în octombrie 1983, care a avut loc în Palm Springs, California, şi în urma căreia American Curl-ul şi-a făcut rapid loc în inimile iubitorilor şi crescătorilor de pisici. Doar patru ani mai târziu, în 1987, extrem de rapid pentru o rasă nou-apărută, International Cat Association a luat în considerare statutul de participant în cadrul expoziţiilor a American Curl-ului cu părul lung.

 

Aspectul exterior

şi dimensiunile

 

American Curl nu este deosebită doar prin urechile sale, ci şi datorită personalităţii ieşite din comun. Aceste pisici sunt sociabile, dar nu „lipicioase“, şi jucăuşe, însă în limite normale. Bineînţeles că urechile stranii ale American Curl-ului o diferenţiază net de alte rase. Ele sunt nici prea mari şi nici prea mici, late la bază şi cu vârfuri rotunjite şi flexibile. Fiecare ureche este îndoită spre spate la 90-180 de grade.

American Curl este o pisică bine proporţionată, cu corp zvelt. Are capul conic, fără planuri plate, cu nasul drept şi mediu în lungime şi ochi migdalaţi, mari şi căprui. Coada lungă, ascuţită la vârf şi lată la bază, este foarte flexibilă şi stufoasă. Mai lentă în dezvoltare, pisica American Curl atinge greutatea şi înălţimea de adult în jurul vârstei de doi-trei ani.

Varietatea de American Curl cu părul lung prezintă o blană semilungă, moale şi mătăsoasă, lipsită de puful lânos care ar contribui la încurcarea acesteia. Coada este stufoasă. Varietatea de American Curl cu părul scurt prezintă o blană scurtă şi moale, cu minimum de puf. Toate culorile şi modelele sunt acceptate, incluzând culorile solide, tigratul pe fond cenuşiu, calico, culoarea carapacei de broască, fumuriu, chinchilla, bicolor şi modelul colorpoint (specific siamezelor).

 

Personalitatea

 

Aceste pisici sunt animale de companie sociabile şi devotate. Afectuoase şi loiale, ele nu adoră nimic altceva decât să-şi petreacă timpul cu persoanele favorite. Se vor urca încântate pe umerii dumneavoastră (sau oriunde pot fi văzute), plăcându-le să vă mângâie cu fruntea sau să toarcă în poală. Este bine cunoscut faptul că se înţeleg bine cu copiii.

Deşi nu sunt atât de active ca alte rase, pisicile American Curl sunt energice şi vioaie. Nu-şi pierd niciodată pofta de a se juca, nici chiar atunci când sunt în vârstă.

Îngrijirea pisicilor cu părul scurt este floare la ureche; o simplă periere o dată pe săptămână este mai mult decât suficientă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS