22.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTendinţele coafurii primăvară-vară

Tendinţele coafurii primăvară-vară

Bretonul şi părul întins cu placa au pierdut teren în acest sezon, la modă revenind tunsorile scurte, dar şi cărarea pe mijloc.

 

Chiar dacă vedetele hollywoodiene încearcă să monopolizeze tendinţele în materie de coafuri, podiumurile şi prezentările de modă internaţionale continuă să fie principalele surse de inspiraţie pentru domeniul frumuseţii. Defilările celor mai noi creaţii pentru primăvara-vara 2008, aflate sub semnătura unor nume-etalon pentru lumea designului vestimentar, au oferit, pe lângă minunate modele fashion, şi răspunul la întrebarea: Ce se poartă în materie de… păr?

 

Noile tendinţe

 

Încă din toamna anului 2007, bretonul, dar şi părul întins perfect cu placa pierdeau teren, pentru ca acum ele să dispară definitiv din tendinţele în materie de tunsori ale noului sezon. „Bobul“ de lungime medie face în continuare ravagii, numai că miza sună în felul următor: totul sau nimic. Hair-styliştii propun variante simple, aflate la extremităţi. Fie lăsaţi părul să crească mult, fie îl tundeţi scurt, scurt. Dacă vreţi să vă înscrieţi în tendinţe va trebui, deci, să renunţaţi la tăieturi şi linii drepte care să necesite finisare. Nici bretonul, care vă dă atâtea bătăi de cap, nu are ce căuta, căci în anul 2008 părul dumneavoastră trebuie să fie sexy, natural, uşor buclat sau chiar răvăşit. Dacă optaţi pentru părul lung şi vreţi să vă schimbaţi imaginea, prinzându-l într-un fel anume, hair-styliştii recomandă cosiţele împletite. La capitolul noutăţi se înscrie şi cărarea pe miloc, la modă în acest sezon. De asemenea, ar fi bine să lăsaţi în urmă nuanţele de ciocolatiu ale toamnei şi chiar să renunţaţi la puternicul negru, care a câştigat teren în ultima vreme. La modă a revenit blondul. Aşa că, dacă sunteţi o fire delicată, romantică sau vreţi să pozaţi în aceste ipostaze, puteţi opta în alegerea culorii părului pentru orice nuanţă de blond. Domnişoarele uşor nonconformiste pot opta pentru vopsirea podoabei capilare în cele mai vesele tonuri de roşu, chiar şi portocaliu.

 

Moda la Hollywood

 

În Cetatea Filmului, părul lung, care poate fi coafat în orice fel, a rămas preferatul vedetelor de la Hollywood. În ceea ce priveşte culoarea, lucrurile nu sunt cu mult diferite de tendinţele impuse de hair-stylişti. La modă sunt şi aici roşcatul, blondul. Doamnele şi domnişoarele care optează pentru cea dintâi culoare îşi vor transforma imaginea într-una de femeie pasională. Pentru a avea o imagine uşor şcolărească, actriţa Reese Witherspoon a găsit soluţia perfectă. Părul lung este bine pus în evidenţă de un blond auriu strălucitor, nuanţă la modă în noul sezon, care poate fi prins oricând într-o coadă de tip pony-tail, „coadă de cal“). Castaniul are şi el adeptele lui. Aranjat în bucle lejere, părul creează senzaţia de lejeritate neglijentă, însă atent realizată, potrivit pentru cele care se numără printre adeptele stilului casual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS