21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumuseţea vine din lumea animală

Frumuseţea vine din lumea animală

Mania pentru produsele cosmetice şi pentru estetică nu are limite, stârnind o serie de nemulţumiri din partea ecologiştilor din cauză că industria cosmetică şi-a concentrat din ce în ce mai mult atenţia pe floră şi faună.

Una dintre ultimele descoperiri în materie de produse cosmetice considerate eficiente împotriva diminuării ridurilor vine din America. Este vorba despre un filler pentru riduri pe bază de colagen, procurat de la porci şi care anulează orice reacţie alergică. Noul filler pe bază de colagen suin a fost prezentat la Milano, de un grup de cercetători americani, cu ocazia Congresului Internaţional – „Italian society of plastic-aesthetic and oncologic dermatology (Isplad)“. Cercetătorii au testat noul filler în cadrul unui studiu în care au fost implicaţi 530 de voluntari. Pacienţilor li s-a injectat substanţa sub braţul stâng. A doua injecţie a fost efectuată după două săptămâni, sub braţul drept. Pe lângă efectele benefice în ceea ce priveşte reducerea ridurilor, s-a constatat că subiecţii nu au manifestat reacţii adverse. Doar în trei cazuri au fost observate unele pete roşii, care însă au dispărut după scurt timp. Cercetătorii au demonstrat că fillerul nu determină creşterea nivelului de anticorpi împotriva colagenului şi deci nu provoacă reacţii alergice. Din acest motiv, fillerul poate fi folosit fără a supune pacienţii unor teste cutanate preliminare, ceea ce reprezintă un adevărat progres faţă de fillerele disponibile în prezent. „Este o soluţie excelentă pentru corectarea ridurilor şi liniilor feţei şi pentru redefinirea buzelor. Efectul este de până la 12 luni“, a declarat unul dintre autorii studiului.

Până acum, colagenul folosit era de provenienţă bovină şi avea un efect limitat în timp (aproximativ trei-şase luni). Şi acidul ialuronic se degradează relativ repede şi necesită repetarea tratamentului de două-trei ori pe an.

„Colagenul de origine porcină este cel care se apropie cel mai mult de cel uman şi de aceea este foarte uşor acceptat de organism, devenind parte integrantă a tenului“, a declarat Maurizio Cavallini, din cadrul Universităţii din Milano, responsabil cu Departamentul de Medicină Estetică în Centrul de Diagnosticare din Milano.

 

Moscardino di Carole, o mină de colagen

 

Fără a fi nevoiţi să ne îndreptăm atenţia peste Atlantic, în mările europene, mai precis, în Marea Adriatică, se află o moluscă. Aceasta face ca ridurile să dispară. Nu îngraşă şi este o adevărată mană cerească pentru piele, făcând-o să devină mai elastică şi mai rezistentă la efectele trecerii timpului. Se numeşte „Moscardino di Carole“ şi este o adevărată mină de colagen. Virtuţile moluştei respective au fost evidenţiate de rezultatele unui studiu care a fost realizat de specialista în tehnologie alimentară şi nutriţie Laura Zardo. Studiul a demonstrat că molusca respectivă conţine o cantitate mare de colagen, substanţa de bază a ţesutului conectiv care face ca pielea să fie elastică. Nefiind un element care să fie sintetizat în mod spontan de organismul nostru, colagenul trebuie să fie introdus în dietă. Dacă este consumat cu regularitate şi în doze adecvate, substanţa întârzie procesul de îmbătrânire a pielii şi lăsarea ţesuturilor. Consumarea de paste cu suc de Moscardini di Carole ar putea deveni o obişnuinţă alimentară benefică pentru piele. În plus, din punct de vedere nutriţional, molusca oferă şi o cantitate crescută de săruri minerale, vitamine şi proteine. De asemenea, conţinutul scăzut de lipide face ca molusca să fie din ce în ce mai des introdusă de nutriţionişti în dietele hipocalorice.

 

Suppon – broasca ţestoasă bună pentru piele

 

Şi în Japonia se caută elixirul tinereţii şi frumuseţii în lumea animală. În meniul celor care îşi doresc ca trecerea timpului să nu-şi pună amprenta asupra lor se regăseşte din ce în ce mai des sângele de broască ţestoasă, considerat bun pentru piele. Suppon este o broască ţestoasă care este considerată delicatesă în Japonia. Înainte era consumată doar de bărbaţi deoarece se credea că duce la creşterea performanţelor sexuale. Recent însă, ea este extrem de apreciată de femei.

„Toate clientele noastre care vin să mănânce Suppon spun că tenul lor este mai neted şi mai fin atunci când se machiază în dimineaţa următoare“, a declarat Sosuke Miyagawa, proprietarul unui restaurant din Hanabishi, unde se servesc preparate pe bază de Suppon. El a adăugat că, în prezent, 70 la sută dintre clienţii care comandă Suppon sunt femei cu vârsta de aproximativ 30 de ani. Băuturile şi iaurturile pe bază de colagen sunt şi ele la mare căutare în Tokyo.

O serie de note semnalează pe meniurile restaurantelor preparatele şi băuturile care sunt bogate în colagen şi au un efect antiîmbătrânire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS