32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPierre-Yves Rochon, maestrul rafinamentului

Pierre-Yves Rochon, maestrul rafinamentului


Designul, ca formă de manifestare artistică, îmbină cultura, mijloacele de comunicare, armonia şi curentele modei ce transcend trecerii timpului.

Odată atins un nivel superior de materializare, de execuţie a unei idei, mesajul inspiraţional depăşeşte bariere şi graniţe statale, devenind un adevărat limbaj internaţional, unanim înţeles.

„Misiunea“ lui Pierre-Yves Rochon este aceea de a oferi fiecărui interior o atmosferă rafinată şi confortabilă, o adevărată sărbătoare a eleganţei şi a pasiunii pentru frumos. Pierre-Yves Rochon este şi un vizionar, datorită extraordinarei sale capacităţi de a înţelege designul ca pe o explorare continuă a obiectului în sine şi a potenţialului său.

Francez de origine, mai exact din provincia Bretania, destinul a vrut ca, în tinereţe, Pierre-Yves să călătorească mult, trăind şi luând contact cu spiritualitatea locului, a oamenilor şi a obiceiurilor respective. Aceste experienţe au reprezentat o sursă de inspiraţie, surprinzând în viziunea sa artistică personalitatea vibrantă a unei comunităţi.

PYR se regăseşte în proiecte grandioase

În 1979, Pierre-Yves Rochon a pus bazele companiei PYR, care se mândreşte cu proiecte grandioase precum: Four Seasons Hotels & Resorts; Ritz Carlton Hotel & Resorts, Sofitel Hotel & Resorts, Fairmont sau hotelurile Peninsula. Totodată, interioarele restaurantelor aparţinând unor nume de răsunet din elita gastronomiei internaţionale, precum Joël Robuchon, Alain Ducasse sau Paul Bocuse, îi poartă semnătura. Toate acestea sunt rezultatul unui deosebit nivel de rafinament şi al unei filozofii unice asupra amenajărilor. Fie că este vorba despre o clădire veche, încărcată de amintiri, sau despre una ultramodernă, sofisticată, interioarele marca Pierre-Yves Rochon sunt caracterizate de confort, relaxare, încântare şi armonie. De la materiale de construcţie până la decor, de la beton anost până la flori diafane, universul creaţiei presupune o permanentă supraveghere a detaliului, care înclină balanţa în favoarea succesului. Stilul arhitectural al spaţiului avut la dispoziţie este coordonat cu muzicalitatea mobilierului, a texturilor folosite, a spectacolului luminilor sau a decorului. Iar acolo unde o structură nouă este adăugată ulterior (un şemineu, o coloană sau o treaptă), prezenţa ei nu surprinde, ci potenţează farmecul ambientului, îi conferă altă turnură.

Designer de renume

Pierre-Yves Rochon, fondatorul institutului cu acelaşi nume din Paris, a intrat în afaceri pe cont propriu în 1979, după ce, timp de zece ani, a lucrat ca designer la firme importante. A absolvit Şcoala Naţională Superioară de Arte Frumoase şi astăzi se ocupă de decoraţiuni interioare, exterioare şi de design. Activitatea lui se regăseşte în obiective din toată lumea.

Mariela VANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS