25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCurăţenia de primăvară

Curăţenia de primăvară

Curăţenia de primăvară a început în majoritatea locuinţelor. Doamnele s-au înarmat cu tot felul de ustensile şi soluţii de curăţat pentru a răzbi în lupta cu murdăria. Bunica vine în ajutorul lor cu câteva sfaturi utile.

– Frigiderul nu are miros dacă vă faceţi o obişnuinţă din a pune în el o farfurioară cu bicarbonat de sodiu alimentar. Cam la trei-patru săptămâni aruncaţi bicarbonatul şi puneţi altul, numai aşa veţi scăpa de mirosul neplăcut.

-Garniturile frigiderului, după ce a fost dezgheţat, se ung cu puţină vaselină neutră, fără miros. Aşa se menţin suple şi se ermetizează, iar frigiderul se va dezgheţa mai rar.

– Dacă, după dezgheţare, pachetele de carne din congelator se desprind mai greu, încercaţi ca după operaţiunea de curăţare să ungeţi compartimentul frigiderul sau combinei frigorifice cu puţin ulei alimentar.

– Cuptorul se curăţă uşor dacă înainte să vă apucaţi de treabă puneţi în el un vas cu apă. Ca să se spele uşor, pereţii cuptorului trebuie să fie călduţi şi uşor aburiţi. Această metodă este valabilă atât pentru cuptorul cu gaz, cât şi pentru cel cu microunde. Pentru cel din urmă mai puteţi încerca altă metodă de curăţare. Puneţi în el un vas cu apă, în care aţi tăiat o lămâie. După câteva minute de funcţionare, atât cât o parte a apei să se transforme în aburi, treceţi la curăţarea sa.

– Oglinda de la baie rămâne mai multă vreme „vizibilă“ dacă o ungeţi bine cu detergent de vase, apoi o lustruiţi cu o cârpă din microfibre.

– Prosoapele de bucătărie nu trebuie folosite mai mult de o zi. Ele trebuie fierte în apă cu detergent de vase, căci aşa mor mai mult de 99,9 % dintre germeni şi, în plus, prosoapele miros şi frumos…

– Covoarele de lână, după aspirare, se pot curăţa periodic cu balsam de rufe diluat în apă şi apoi se clătesc cu puţin oţet diluat. Se vor curăţa cu ajutorul unei perii moi de haine. Culorile se vor împrospăta, covorul va fi moale şi pufos şi va mirosi foarte frumos.

– Pardoselile din gresie şi faianţă trebuie spălate din când în când cu apa rămasă după fiertul cartofilor.

Veţi avea o surpriză plăcută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS