19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Scurte ştiri


Maratonist la 101 ani

Britanicul Buster Martin şi-a propus să devină cel mai bătrân maratonist din lume. După cum informează Krone.at, duminica trecută, bătrânelul de 101 ani a parcurs, la un semimaraton, aproape 21 de kilometri în cinci ore şi 13 minute, iar acum se pregăteşte pentru Maratonul Londrei, din luna aprilie. La terminarea cursei de duminică, prima întrebare a veteranului alergător a fost „Unde îmi e berea?“, după care a început să dea autografe şi să discute cu simpatizanţii săi. Luni dimineaţă, bătrânelul s-a dus, ca de obicei, la serviciu, el lucrând cu jumătate de normă ca instalator. Martin a ieşit la pensie în urmă cu patru ani, însă, după doar câteva săptămâni, şi-a căutat din nou de lucru pentru că se plictisea acasă. „Plictiseala îi ucide pe oameni. Munca mă menţine activ. Iar dacă sunt activ, nu am nici probleme de sănătate“, a spus bătrânelul. În plus, Martin este şi membrul formaţiei rock The Zimmers, care anul trecut a cucerit topurile britanice graţie unui cover după hitul legendarilor The Who – „My Generation“. Solistul formaţiei este nonagenarul Alf Carretta. The Zimmers are 44 de membri cu o vârstă totală de 3.000 de ani, Buster Martin fiind veteranul formaţiei.

Bufniţă pe bicicletă

Bufniţa Treacle i-a uimit pe administratorii unui centru de animale din Anglia datorită unui hobby al său neobişnuit. După cum informează Krone.at, bufniţei îi place să se urce pe coarnele de la bicicletă de fiecare dată când îngrijitoarea Jenny Smith, de la un centru de animale sălbatice, pleacă la plimbare. Treacle era pui când a fost adusă la Centrul Gentleshaw Birds of Prey and Wildlife din Eccleshal, Anglia.

Îngrijitoarea a povestit că, „atunci când pasărea era mică, se cocoţa pe ceasul bunicului“. Între timp, cele două au devenit aproape de neseparat. „Îi place întotdeauna să stea nemişcată pe bicicletă. Oamenii au fost surprinşi să o vadă în această ipostază, dar acum s-a obişnuit să meargă cu bicicleta. Oricum, este bine pentru amândouă: eu fac un pic de sport şi Treacle iese la aer“, a povestit Jenny.

Cel mai mic pistol din lume

Producătorii elveţieni au prezentat recent cel mai mic pistol din lume – SwissMiniGun. Deşi nu este mai mare decât un breloc, arma este suficient de puternică pentru a ucide pe cineva de la distanţă scurtă. După cum informează Dailymail.co.uk, micuţul pistol este vândut doar ca obiect de colecţie şi măsoară 5,5 centimetri. SwissMiniGun funcţionează cu gloanţe de 4,53 mm, care pot atinge o viteză de peste 480 km/h şi au o rază de 112 metri. Miniarma din oţel inoxidabil poate fi achiziţionată pentru 6.000 de dolari, însă producătorii şi-au anunţat disponibilitatea de a realiza exemplare din aur de 18 carate şi diamante, al căror preţ va fi însă de zece ori mai mare. Englezii nu pot importa pistolul, iar cumpărătorii din Elveţia şi restul Europei au nevoie de un permis de portarmă. Pistolul este interzis în Statele Unite, pentru că este prea mic pentru a putea fi utilizat în scopuri sportive.

Keanu Reeves, din nou amorezat

Cunoscutul actor Keanu Reeves este din nou amorezat. După cum informează Libero.it, noua cucerire a vedetei este actriţa Parker Posey. Cei doi amorezi au fost văzuţi împreună în ipostaze tandre în hotelul Los Angeles Chateau Marmont, unde Keanu obişnuieşte să se cazeze. „Împărţeau aceeaşi canapea şi stăteau foarte aproape unul de celălalt. Este probabil cel mai ciudat cuplu pe care l-am văzut vreodată“, a povestit un martor. Actriţa din „Scream 3“ sau „Puicuţe bune“ se mândreşte şi ea cu un palmares de cuceriri destul de bogat, din care fac parte, printre alţii, rockerul Ryan Adams şi autorul Thomas Beller.

Reese Witherspoon militează împotriva violenţei domestice

Cunoscuta actriţă americană Reese Witherspoon s-a alăturat altor colege de breaslă în lupta împotriva violenţei domestice. După cum informează Libero.it, ea a devenit imaginea unei campanii a Organizaţiei Naţiunilor Unite de prevenire a violenţei împotriva femeilor. Reese s-a declarat încântată că poate fi de folos într-o cauză atât de nobilă.

Actriţa va ţine şi un discurs la o dezbatere iniţiată de Organizaţia Naţiunilor Unite cu tema „Summit global pentru un viitor mai bun“. Întrunirea va avea loc înaintea Zilei Internaţionale a Femeii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS