28.1 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinHollywood-ul, la urne

Hollywood-ul, la urne

La Hollywood a venit vremea ca vedetele să îşi exprime opţiunea politică. Indiferent că este vorba de declaraţii publice sau de donaţii, tot mai multe celebrităţi din Cetatea Filmului s-au implicat în lupta electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Dacă ne luăm după tradiţie, constatăm că vedetele de la Hollywood au fost mai mereu de partea democraţilor. În urmă cu câţiva ani, câteva vedete, printre care şi Silvester Stallone, şi-au declarat susţinerea pentru republicanul Arnold Schwarzenegger. Politicianul preferat al starurilor de dincolo de Ocean a fost, fără îndoială, Bill Clinton, care s-a bucurat de o susţinere fără precedent printre mai-marii Hollywoodului. De exemplu, Barbra Streisand a cântat pentru el în numeroase ocazii. Astăzi însă, situaţia s-a mai schimbat. Este suficient să ne gândim la republicanul Mike Huckabee, care îl are ca principal susţinător pe Chuck Norris, sau la Rudy Giuliani, care a primit o donaţie de 2.100 de dolari de la Adam Sandler. Comisia Federală pentru Alegeri a dat recent publicităţii informaţiile cu privire la donaţiile făcute candidaţilor aflaţi în cursa pentru Casa Albă, iar prezenţa vedetelor este covârşitoare. Printre „binefăcătorii“ lui Barack Obama, candidatul democraţilor, se numără Jennifer Aniston, Tyra Banks, Halle Berry, George Clooney, Morgan Freeman, Jamie Foxx, Brooke Shields, Eddie Murphy, fiecare dintre ei donând câte 2.300 de dolari. Mai generoşi s-au dovedit Will Smith şi Sydney Poitier, care au contribuit cu câte 4.600 de euro. Însă, principala susţinătoare a lui Obama este cunoscuta jurnalistă şi moderatoare TV Oprah Winfrey, regina absolută a talk-show-ului dincolo de Ocean, care face chiar şi imposibilul pentru „alesul său“, începând cu petreceri, strângeri de fonduri şi continuând cu declaraţii publice şi donaţii personale.

 

Democraţii sau republicanii?

 

Nici contracandidata lui Obama, Hillary Rodham Clinton, nu a dus lipsă de susţinători. Danny DeVito a donat pentru fosta primă doamnă 2.300 de dolari, Michael Douglas şi Renee Zellweger, câte 4.600 de dolari, la fel ca şi solistul Quincy Jones. Imparţial, actorul Tom Hanks a donat 2.300 de euro atât în contul lui Hillary Clinton, cât şi al lui Obama. Actorul Val Kilmer şi-a direcţionat donaţia de 2.300 de euro către candidatul democrat Bill Richardson, care între timp s-a retras din cursă. La rândul său, solista Cher a virat în contul democratului Joe Biden 2.100 de dolari, însă între timp şi acesta a renunţat. Sean Penn a donat 2.300 de dolari pe numele lui Dennis Kucinich şi alţi 4.600 de dolari în contul democratului John Edwards. Elisabeth Shue şi solistul Paul Simon şi-au exprimat preferinţa pentru Chris Dodd, depunând în contul cadidatului democrat câte 1.500, respectiv 4.600 de dolari, însă şi el s-a retras din cursa pentru prezidenţiale.

 

Bani pentru toată lumea

 

Nu trebuie trecuţi cu vederea nici actorii care au decis să doneze bani pentru mai mulţi candidaţi. Este cazul lui Steven Spielberg, care a donat câte 2.300 de dolari pentru Hillary Clinton, Bill Richardson, Edwards şi Obama, sau Ben Stiller, care a contribuit cu 2.300 de dolari la campania lui Edwards sau Obama şi cu 4.600 de dolari la campania fostei prime doamne a Americii. Cunoscuta actriţă, solistă şi producătoare Barbra Streisand a donat 1.000 de dolari lui Dodd şi câte 2.300 de dolari pentru campania lui Edwards, Clinton şi Obama. Alt exemplu este şi cel al legendarului actor Paul Newman, care a contribuit la campania lui Richardson cu 2.300 de dolari şi la cea a lui Obama, Clinton sau Dodd, cu câte 4.600 de dolari. Janet Jackson nu s-a decis încă dacă să meargă pe mâna lui Hillary sau a lui Obama: „Ar trebui să avem doi preşedinţi, o femeie şi unul de culoare. Sunt amândoi foarte convingători şi este greu pentru cineva ca mine să aleagă între un afro-american şi o femeie“, a declarat solista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS