29.5 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCasă în Italia, o modă a vedetelor

Casă în Italia, o modă a vedetelor

Nu doar Toscana, Umbria sau lacul Como sunt zonele din Italia care au intrat în vizorul starurilor de la Hollywood dornice de a-şi achiziţiona o locuinţă în Peninsulă. În ultima perioadă, interesul se manifestă pentru regiunea Lazio.

Nu numai dragostea pentru însorita Italie este motivul pentru care celebrităţile îşi cumpără vile, case sau castele aici, ci şi faptul că este o investiţie cât se poate de bună. Dacă tot dispun de banii necesari pentru a-şi achiziţiona proprietăţi imobiliare, de ce să nu o facă într-un loc care, pe lângă frumuseţile pe care le oferă, se dovedeşte a fi şi o zonă bună pentru astfel de investiţii?

Actorul Tom Cruise, cunoscut pentru „talentul“ său de om de afaceri, după ce şi-a celebrat mariajul la Bracciano, a dus mai multe tratative pentru cumpărarea Vilei Regina, o reşedinţă splendidă, de pe malul lacului Como. Acelaşi lucru au făcut şi magnaţii companiei Virgin, Richard Branson şi Rupert Murdoch, care, potrivit cotidianului austriac Die Presse, şi-au cumpărat câte o vilă pe malul celebrului lac, în localităţile Lenno şi Blevio.

Topmodelul Eva Herzigova a preferat localitatea din regiunea Liguria, Varigotti, în timp ce câştigătoarea Premiului Oscar, Helen Mirren, a ales localitatea Tiggiano pentru a-şi cumpăra o casă.

 

Regiunea Lazio, din ce în ce mai dorită

 

Potrivit unor anchete realizate de cotidianul Times, una dintre cele mai vizate regiuni din Italia pentru achiziţionarea unei proprietăţi imobiliare a devenit în ultima perioadă Lazio. Printre vedetele interesate de această zonă se numără actorul Will Smith, care este fascinat de localitatea Bracciano, unde în luna martie a sărbătorit aniversarea a zece ani de căsătorie. Actorul nu s-a mai putut despărţi de o vilă cu panoramă spre castelul Caetani din apropiere de Sermoneta.

Orlando Bloom s-a alăturat şi el listei de staruri ce-şi cumpără case în Italia, fiind interesat de o magnifică proprietate înconjurată de pajişti verzi şi care este situată la nord de Roma.

Litoralul lazial este preferat de regizorul filmului „Misiune Imposibilă III“, J. J. Abrams. Şi actorul Jim Carrey îşi doreşte să devină proprietarul unei case în Pensinsulă, în mai puţin cunoscuta localitate Praiano de pe coasta Amalfitana.

Multe vip-uri sunt aşteptate însă la Firenze anul viitor, o dată cu deschiderea unui nou complex privat exclusivist la Palazzo Tornabuoni. O ofertă pentru unul dintre cele 30 de apartamente luxoase ce vor fi deschise aici a fost făcută deja de actriţa Brooke Shields.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS