12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMusica Viva alfresco

Musica Viva alfresco

Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia“ va susţine astăzi, cu începere de la ora 18.30, un concert de excepţie în Piaţa „Mihai Viteazul“, al cărui repertoriu va cuprinde pagini celebre din creaţiile compozitorilor J. S. Bach, A. Corelli, A. Vivaldi, W. A. Mozart, J. Strauss, P. I. Ceaikovski, F. Kreisler.

După succesul recent de care s-au bucurat artiştii instrumentişti ai Filarmonicii „Oltenia“ pe durata turneului întreprins în Italia în această vară, ei vor oferi publicului meloman craiovean, serate muzicale „en plein air“, completând astfel seria evenimentelor culturale prevăzute a se desfăşura în Piaţa „Mihai Viteazul“.

Concertul inaugural al seratelor muzicale „alfresco“ va debuta sub conducerea dirijorală a apreciatului muzician Alexandru Iosub, programul ales punând în valoare, de asemenea, calităţile interpretative ale soliştilor instrumentişti Victoria Stan (flaut), Aurel Piculeaţă, Simion Petrencu, Octavian Gorun (vioară).

Asemenea demersuri artistice, care vizează receptarea „deschisă“ a mesajului muzical de către un segment cât mai reprezentativ de public, nu constituie un prim experiment cultural de acest tip iniţiat de Filarmonica „Oltenia“, craiovenii fiind deja familiarizaţi cu stagiunile estivale ale acesteia, care au reuşit, preţ de câteva ediţii, să-i încânte pe iubitorii muzicii, surprinşi în ipostaze de simpli călători sau trecători, mai mult sau mai puţin grăbiţi în căutarea-descoperirea comorilor vii adăpostite de universalitatea spiritului artei la umbra tăcută a timpului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU