17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele două orfeline, prima premieră a stagiunii teatrale

Cele două orfeline, prima premieră a stagiunii teatrale

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ prezintă astăzi o nouă piesă în premieră, „Cele două orfeline“, în regia lui George Ivaşcu, după romanul omonim de A. D’Ennery.

Sala „Amza Pellea“ va găzdui în acest week-end, cu începere de la ora 18.30, prima premieră a noii stagiuni teatrale, un spectacol muzical de Eugen Mirea. „Cele două orfeline“ se montează şi se joacă în premieră pe scena Naţionalului craiovean. „Spectacolul e o comedie muzicală foarte spumoasă. Se cântă foarte frumos. Va fi o comedie foarte gustată de public. Este vorba despre povestea a două fete orfane, ajunse la Paris. Sunt răpite, după care sunt «contrarăpite». Se naşte o frumoasă poveste de dragoste, ele găsindu-şi jumătatea, astfel încât toată lumea cântă, râde şi dansează. După mai bine de 100 de ani, la Naţionalul craiovean soseşte din nou, de data aceasta într-o parodie la textul original, «Cele două orfeline»“, a precizat regizorul George Ivaşcu, la vremea primelor repetiţii desfăşurate la finalul stagiunii trecute. Îi vor fi alături în marea confruntarea cu publicul Romaniţa Ionescu (Orfelina 1), Oana Bineaţă (Orfelina 2), Tamara Popescu (Frochard), Geni Macsim (Contesa), Gina Călinoiu (Charlotte), Monica Modreanu (Călugăriţa), Adrian Andone (Pierre), Cosmin Rădescu (Roger), Angel Rababoc (Contele), Dragoş Măceşeanu (Jacques, fratele lui Pierre), Marian Politic (Marchizul), Ştefan Cepoi (Valetul), Ştefan Mirea (Doctorul), Mircea Tudosă (Martin), dar şi scenograful Klara Labancz, asistentul de regie Monica Ciută şi, nu în ultimul rând, Irina Sârbu (povestitoarea), cea care s-a ocupat câteva luni de repetiţii, de pregătirea muzicală.

 

Un roman de succes, un spectacol pe măsură

 

Capodopera renumitului scriitor francez Adolphe Philippe D’Ennery a făcut să vibreze cele mai sensibile corzi ale sufletului cititorului, ale spectatorului de teatru, dar şi ale cinefililor, care au savurat celebrul film cu acelaşi nume, având-o ca protagonistă pe celebra actriţă italiană Alida Valli. Un roman de succes, un film asemenea, un spectacol de teatru pe măsură. „Cele două orfeline“ va cuceri cu siguranţă şi la Craiova, va fi un spectacol spumos, plăcut, într-o interpretare de excepţie, în regia unui actor-regizor, care nu se află la prima încercare de acest fel. George Ivaşcu a mai cochetat cu postura de regizor. Aceeaşi comedie muzicală s-a jucat la Studioul de teatru „Casandra“ în 2005, cu Mădălin Mandin, Irina Sârbu, Andrei Radu, Marin Grigore, Tudor Pârvu, Antonia Ionescu, Roxana Albu, Ana-Maria Donosă, Maria Gârbovan, Oana Drăgnea, Monica Anăstase, Mihaela Gavrilă, Antonia Ionescu, Casiana Şuteu, Mihaela Şerban, tineri studenţi la actorie. Piesa s-a bucurat de un real succes, lucru care se va repeta cu siguranţă, după doi ani, în Cetatea Banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS