22.8 C
Craiova
duminică, 2 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOrganismul trebuie refăcut după concediu

Organismul trebuie refăcut după concediu

Este normal ca în vacanţă să luăm în greutate. Pentru că suntem mai relaxaţi şi ne odihnim mai mult, ne putem permite, pentru câteva zile, să ieşim din tiparele dietei zilnice.

Este un principiu pe care trebuie să îl schimbăm treptat. Trebuie să conştientizăm faptul că unele alimente ne fac rău. „Puţini ştiu că unt avem voie decât zece grame pe zi sau că maioneza nu este permisă. Sunt persoane care spun că le este greu să renunţe la anumite tabieturi alimentare, dar tot timpul se găsesc alimente înlocuitoare“, a precizat Aura Turcitu, instructor de aerobic.

Pentru înfrumuseţarea de toamnă se recurge la cure de slăbire drastice şi nesupravegheate de cineva autorizat.

Mitul paharului cu apă care se bea dimineaţa pe stomacul gol pentru arderea toxinelor nu este aprobat de instructoarea de aerobic: „Asta se produce în funcţie de organism. Nu trebuie să ne forţăm să bem apă dimineaţa dacă nu ne este sete. Fiecare trebuie să îşi cunoască organismul pentru că fiecare organism are tabieturile lui“. După orice antrenament, persoanele care au senzaţie de rău pot să consume lactate sau fructe pentru refacerea glicemiei.

 

Antrenamentul trebuie combinat cu o dietă organizată

 

„Cei care simt nevoia să ronţăie trebuie să nu apeleze la produse precum chipsurile sau fast-food. Cel mai sănătos este morcovul. Dimineaţa, oricine are puţin timp să cureţe câţiva morcovi şi să îi taie bucăţele. La serviciu sunt ideali, mai ales că betacarotenul uşurează procesul de digestie. După ce veniţi din concediu, când nu vă refuzaţi nimic şi mâncaţi cam la orice oră, este greu pentru organism, mai ales, să revină la obiceiurile dinainte“, a mai spus instructoarea de aerobic. La serviciu se poate apela la un fruct, iaurt sau ouă fierte. O reţetă bună, pe care o folosesc eu, este cea cu cartofi fierţi. Cartofii se taie bucăţele şi se adaugă peste ei ulei de măsline şi măsline tăiate bucăţele. Tot pentru a refacerea organismului, Aura Turcitu a mai prezentat o reţetă cu miere: într-un borcan de miere se toacă o lămîie şi se adaugă polen. De fiecare dată când organismul este slăbit sau lipsit de energie se ia câte o linguriţă din preparat.

Dar, mai important decât orice meniu şi orice antrenament, Aura Turcitu spune că voinţa fiecărei persoane este cel mai bun instructor. Contează şi sprijinul celor din jur şi încurajarea acestora, dar atitudinea pozitivă la începutul unui proces care are drept scop pierderea în greutate este foarte importantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS