22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMiresele nu mai poartă alb

Miresele nu mai poartă alb

Toamna nu mai este de mult anotimpul în care se numără numai bobocii. Începe şi numărătoarea mireselor. Nunţile sunt plănuite de ceva timp, meniurile sunt gata, mai rămâne alegerea rochiei. Specialiştii în domeniu au lansat deja pe piaţă creaţiile destinate mireselor.

Este un sezon în care se poartă mai puţin dantelele, în ceea ce priveşte rochiile de mireasă. Rochiile pot fi cu paiete, dar e de preferat ca ţinuta să fie cât mai simplă, iar materialele curgătoare, lejere. „Toamna aceasta nu se mai poartă crinolina, căci pentru amploare se recurge la mai multe volane. Nu trebuie uitate jupele, care dau efect rochiei. La materiale nu este nici o tendinţă, fiecare mireasă este liberă să aleagă ceea ce i se potriveşte“, a recomandat Natalia Vasiliev, designer vestimentar. Nivelul de formalitate al nunţii este cel care dictează lungimea rochiei de mireasă. Rochiile lungi se potrivesc nunţilor mai protocolare, cu mulţi invitaţi şi meniuri mai alese. La nunţile restrânse, atât din punct de vedere al numărului de invitaţi, cât şi al meniurilor, mireasa poate purta o rochie mai scurtă, chiar până la genunchi. Încă din vremea Imperiului Roman, miresele au purtat alb pentru a simboliza puritatea, dar astăzi nu se mai ţine cont de aceste tradiţii. Culoarea rochiei de mireasă a început să difere în funcţie de culoarea predominantă a nunţii sau a tenului miresei, a părului sau a ochilor acesteia. De exemplu, brunetele cu pielea măslinie vor arăta mai bine în alb-fildeş sau bej foarte deschis, iar blondele îşi pot alege o rochie alb-argintie.

 

Accesoriile şi machiajul unei mirese

 

„Lungimea voalului trebuie să fie cât de cât proporţională cu cea a rochiei. Un voal scurt este în echilibru cu o rochie lungă şi foarte amplă. Mai merge la rochiile model sirenă, implicit la cele cu talie-sirenă. Un voal foarte lung este pentru o rochie nu foarte amplă pentru că îmbracă talia“, a mai spus Natalia Vasiliev.

Mănuşile se poartă la rochiile simple, din plasă transparentă, sau la o rochiţă mai amplă. Pălăriile se potrivesc la rochiile mai mari. Merg foarte bine la ţinutele de cununie sau doar la slujba de la biserică. „În ceea ce priveşte încălţămintea, nu există un tipar anume după care aceasta trebuie aleasă. Ideal este să se asorteze cu rochia şi să confere un echilibru întregii ţinute, de sus până jos. La o rochie lejeră se potrivesc sandalele decupate. Lungimea ideală este cea clasică. Miresele nu trebuie să uite că în ziua nunţii au mult de alergat şi vor sta mult în picioare, vor dansa mult. Fie trebuie să aleagă o încălţăminte extrem de comodă, fie trebuie să aibă pregătită o pereche de încălţăminte de rezervă“, a mai spus designerul Natalia Vasiliev.

„Un detaliu extrem de important este machiajul mireselor, care depinde atât de culoarea rochiei, cât şi de nuanţa ochilor. Contează foarte mult şi felul în care se percepe fata ca mireasă. Asta va influenţa mult machiajul. Pentru ţinutele de mireasă mai vaporoase, machiajul trebuie să fie mai accentuat, iar pentru cele cu firi mai romantice, se aplică nuanţele mai pastelate“, a recomandat Natalia Vasiliev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS