29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinApariţie editorială

Apariţie editorială

Există o frumuseţe exterioară, vizibilă pentru toate privirile, dar şi una interioară, pe care vederea simplă nu o poate întrezări. Cu toate acestea, ultima poate fi făcută vizibilă chiar de purtătorul ei – însă nu oricum.
Ayurveda, medicină naturală provenită din Vede – texte fundamentale ale vechii civilizaţii indice – poate face posibilă cunoaşterea bazală în materie de sănătate. Veche de trei mii de ani, ştiinţa Ayurveda este transmisă de la începuturi, însă resuscitarea ei, după un lung capitol evanescent, a fost posibilă datorită lui Maharishi Mahesh, unul dintre maeştrii-yoghini faimoşi care colaborează cu institute de cercetare din întreaga lume.
Pentru domnele care doresc să ştie cum poate iradia frumuseţea dinspre interior spre „piele“, această „capodoperă minunată“, tratatul celor doi autori este un îndreptar gingaş de prima mână, garnisit cu reţete cosmetice şi gastronomice de mare efect. Dar, un îndreptar dotat cu toate atributele ştiinţei, deoarece nu face rabat de calitate şi de precizie în ceea ce priveşte cunoaşterea propriului trup, văzut ca templu a cărui întreţinere durează toată viaţa.
Astfel, în preambulul acestei cărţi dedicată strălucirii care poate fi explorată de toate femeile ce se respectă, putem afla că „frumuseţea se naşte în conştiinţă“, dar şi că trupul uman este stăpânit de trei Dosha, care fac din viaţă o adevărată partitură pentru trei instrumemte: Vata, Pitta şi Kapha. Conform acestui interval (Dosha), fiinţa umană este guvernată de principii biologice fundamentale, universale structurate în trei tipuri de bioregulatori capabili să genereze sănătate şi satisfacţie interioară. Oamenii sunt definiţi, în funcţie de structura proprie, de unul dintre aceşti bioregulatori, care pot fi însă, personal, de regăsit în acelaşi individ în mai mare sau mai mică măsură.
Ayurveda pentru femei este o scară ştiinţifică, optimizată de subtilitatea de a gândi corpul uman la parametrii care depăşesc însă impresia comună, un adevărat catalog al percepţiei de sine pentru orice doamnă care vrea să ştie ce gimnastică intelectuală trebuie să facă pentru o anume agilitate mentală sau, de pildă, ce regim alimentar trebuie întreţinut pentru o acţiune tonică asupra nervilor. Este un „manual“ de mare rafinament, bazat pe Yoga şi exerciţii respiratorii, culori şi forme, muzicoterapii, „salutul soarelui“, alimentaţie care vor face o doamnă demnă de acest nume „frumoasă din cap până în picioare“. Sfaturile pe care trebuie să le urmaţi sunt simple, chiar dacă exerciţiile de făcut par complexe: frumuseţea exterioară vine din cea interioară. Şi asta pentru că omul în sine este Cosmos – cosmetică, adică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS