11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cel mai lung pod din lume

Un pod lung de 35 de kilometri, despre care constructorul pretinde că este cel mai lung pod peste apă din lume, a fost inaugurat de curând la Shanghai. Potrivit site-ului dailymail.com, podul uneşte Shanghaiul de oraşul industrial Ningbo, de-a lungul portului Hangzhou, reducând distanţa de 402 kilometri la doar 80 de kilometri. Podul, care se întinde pe şase benzi şi care a costat 770 de milioane de lire sterline, va fi dat în folosinţă începând din anul 2008. Acesta se află la sud de delta râului Yangtze, una dintre cele mai importante regiuni economice din China.
Podul Donghai, care se întinde pe o lungime de 32 de kilometri, a fost până de curând cel mai lung pod peste apă din lume, care făcea legătura între Shanghai de portul Yangshan.


De şase ani nu mănâncă nimic

Un german a dezvăluit în cartea pe care a publicat-o recent că de şase ani nu mănâncă nimic solid, ci consumă doar lichide: cafea, sucuri de fructe şi apă. După cum informează agenţia italiană de presă Ansa, Michael Werner, de 58 de ani, laureat în chimie, este  în prezent în Marea Britanie, unde a publicat o carte în care explică faptul că starea sa de sănătate este foarte bună, în ciuda dietei ciudate pe care o ţine. Mai precis, din anul 2001, bărbatul nu mănâncă absolut nimic, mulţumindu-se doar cu lichide. „Fac acest lucru din dragoste pentru corpul meu. Mă simt extraordinar de bine“, a spus Michael Werner, care a recunoscut că, atunci când iese în oraş cu prietenii, îşi mai permite să bea din când în când câte un pahar de vin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS