25.5 C
Craiova
vineri, 6 iunie, 2025
Știri de ultima orăMagazinLegumele, sinonime cu frumuseţea

Legumele, sinonime cu frumuseţea

Roşii, sparanghel, dovlecei şi castraveţi -dintotdeauna legumele au fost protagonistele anotimpului cald şi au fost mereu asociate cu frumuseţea.

Nu vă gândiţi la legumele pe care să le puneţi în farfurie atunci când preparaţi o salată, ci gândiţi-vă la tratamentele cosmetice care oferă pielii prospeţime, vigoare şi relaxare. Pentru a obţine cele mai bune rezultate atunci când vine vorba despre masaje, împachetări şi măşti, produsele folosite trebuie combinate în aşa fel încât să se obţină un adevărat „platou“ de săruri minerale, apă, vitamine şi fibre pentru ca rezultatul să fie o piele luminoasă şi catifelată. 
Toţi ştiu, spre exemplu, că roşia, leguma cea mai folosită la salatele estivale, este una dintre cele mai bune prietene ale tenului, având un conţinut bogat de vitamina C. Este mai puţin cunoscut însă faptul că roşiile conţin o cantitate mare de antioxidanţi, care sunt un adevărat elixir al tinereţii şi care fac să devină mai intens şi mai durabil bronzul. Sucul proaspăt de roşii amestecat cu ulei de măsline, rădăcini şi frunze de nalbă poate fi folosit pentru împachetări şi masaje ce contribuie la combaterea radicalilor liberi şi protejează culoarea aurie a bronzului. Pentru faţă, pot fi preparate o serie de măşti tonifiante cu efect de lifting, în care roşiile sunt amestecate cu kiwi.
Altă legumă ce face miracole pentru frumuseţea doamnelor este sparanghelul. Sărac în grăsimi, însă bogat în fibre, vitamine, minerale şi acid folic, sparanghelul contribuie în primul rând la reglarea funcţiilor gastrice, iar sub formă de decoct are un efect drenant şi anticelulitic. Sparanghelul se foloseşte în tratamentele estetice pentru procedeele de exfoliere, pentru masaje drenante sau tratamente antiîmbătrânire.

Castraveţii au un efect hidratant şi antiinflamator

Şi castraveţii au un rol important atunci când vine vorba despre tratamentele de înfrumuseţare pe bază de legume. Castraveţii proaspeţi aplicaţi pe piele favorizează hidratarea acesteia şi au un efect antiinflamator. Sunt folosiţi în prepararea măştilor, în combinaţie cu geluri bogate în aminoacizi, vitamine şi substanţe proteice. Asociaţi cu lămâie şi avocado, castraveţii sunt folosiţi pentru prepararea de măşti cu efect calmant şi care previn înroşirea tenului.
Şi dovleceii au un efect de relaxare şi de destindere a pielii, fiind utilizaţi mai ales sub formă de cremă în masajele antistres (în mod special pentru zona spatelui).
Dintre plantele aromatice, o bună prietenă a frumuseţii este lavanda, care are proprietatea de a relaxa corpul. Plin de beneficii este şi ginsengul, care combate radicalii liberi, are proprietăţi antioxidante şi oferă doamnelor un surplus de energie.
Tratamentele cosmetice pe bază de legume pot fi făcute în centrele de frumuseţe, iar efectul acestora este cu atât mai mare în cazul în care sunt combinate cu regimuri alimentare pe bază de legume şi fructe.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS