9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMarele Zid Chinezesc, în competiţia pentru Noile şapte minuni ale lumii

Marele Zid Chinezesc, în competiţia pentru Noile şapte minuni ale lumii

Marele Zid Chinezesc a intrat în competiţia celor zece finaliste pentru titlul Noile şapte minuni ale lumii, care urmează să fie votate de milioane de oameni din întreaga lume. După cum informează site-ul crienglish.com, organizatorii acestui eveniment de amploare au anunţat că mai mult de 45 de milioane de persoane au votat pe internet. Participanţii au avut de ales şapte noi minuni ale lumii dintr-o listă care cuprinde 21 de edificii şi monumente istorice.
Potrivit ultimelor date făcute publice,  în topul preferinţelor votanţilor sunt următoarele: Marele Zid Chinezesc, Acropole din Grecia, vechea aşezare maiaşă Chichen Itza din Mexic, Coloseumul din Roma, Turnul Eiffel din Paris, ruinele incaşe de la Machu Picchu, aşezarea Petra din Iordania, monumentul Stonehenge din Marea Britanie şi Taj Mahalul din India. Ideea de a stabili Noile şapte minuni ale lumii i-a venit unui regizor elveţian, pasionat de istorie. Bernard Weber s-a gândit să pună în aplicare această idee în anul 2001, după ce statuile gigantice ale lui Buddha din Bamyan, Afganistan, au fost distruse de talibani. Weber spune că elaborarea listei cu monumentele „candidate“ la acest titlu reprezintă o ocazie extraordinară să ne reamintim evoluţia civilizaţiilor lumii şi să apreciem mai mult moştenirea culturală pe care am primit-o.
Consiliul Noilor şapte minuni ale lumii este prezidat de fostul director general al UNESCO, profesorul doctor Federico Mayor, iar membrii acestuia au restrâns „aria de căutare“, lăsând pe listă doar 21 de finaliste, monumente cu cele mai multe voturi primite. Rezultatele finale vor fi anunţate în mod oficial pe 7 iulie 2007, în capitala Portugaliei, Lisabona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS