14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Bong“, de Alexandru Vakulovski

„Bong“, de Alexandru Vakulovski

În noul roman al lui Alexandru Vakulovski se ţese o lume dezabuzată, în care speranţele mor înainte de a se naşte, o lume în care dragostea pentru o altfel de „Lolita“ e ucisă, lent, de neputinţă, iar prieteniile se leagă tot în jurul neputinţei. Aşa cum ne-a obişnuit, Vakulovski vorbeşte despre un anume fel de ratare, în starea ei pură, o ratare pentru care nu personajele sunt vinovate, ci lumea din jurul lor. Şi aici, ca şi în volumele precedente, naratorul e conştient de propria-i distrugere, dar incapabil de a i se împotrivi.
„Prin grila furiei poate fi justificat limbajul lui Alexandru Vakulovski. Duritatea lui este o expresie a furiei faţă de structurile sofisticate şi osificate ale societăţii“, a spus Dumitru Crudu.
„Alexandru Vakulovski crestează adânc şi presară sare peste tot, cu grijă să nu scape ceva netratat. S-ar părea că poetul-prozator a învăţat oroarea pe de rost, în ipostazele ei complementare“, a spus Ovidiu Pecican.
Alexandru Vakulovski este scriitorul care a şocat publicul din România cu romanele „Pizdeţ şi Letopizdeţ“. De asemenea, este autorul care a debutat cu trei cărţi deodată. „E mişto să debutezi aşa, dar şi un pic obositor. E ca şi cum ai ieşi la pensie“, a mărturist Alexandru Vakulovski. „Bong“ este cel mai nou titlu apărut în colecţia „Ego. Proza“ de la Polirom.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS