16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDormitor pentru linişte

Dormitor pentru linişte

Dacă, atunci când veniţi acasă după o zi obositoare la birou, vreţi ca dormitorul să fie oaza dumneavoastră de linişte, o cameră unde să vă refaceţi şi să vă relaxaţi, site-ul www.femeia.ro vă oferă câteva motive şi metode de a vă transforma dormitorul într-un tărâm al senzualităţii.

 

Alegeţi o paletă coloristică tandră. Albul cu tuşe pastelate de albastru şi verde reprezintă o combinaţie paşnică, evocatoare de valuri şi adâncimi marine.

Aşternutul care invită la siestă. E important ca materialul textil care vine în contact cu pielea să dea senzaţia de rece şi proaspăt. Bumbacul sugerează curăţenie, inul alb vă duce cu gândul la dormitoarele coloniale unde domneşte penumbra ademenitoare. Câteva perne colorate sau cu imprimeuri dau o delicată personalitate ambianţei.

Mobila din mijlocul naturii. Piesele din împletituri de ratan (sau din nuiele – mult mai accesibile ca preţ) sunt elemente esenţiale pentru un look „ca-n insule“. O măsuţă, o noptieră sau chiar un balansoar completează atmosfera exotică.

Respiraţie în ritmul brizei. Dacă şi dumneavoastră asociaţi întotdeauna ideea de locuinţă la ţărmul mării cu adierea specifică marilor întinderi de ape… puteţi visa la asta şi de acasă, ajutată de un ventilator – oricum, mult mai blând şi mai prietenos decât aparatul de aer condiţionat.

Fără tehnologie modernă. Nimic nu alungă liniştea mai tare decât să vă lungiţi în pat şi să aveţi în faţa ochilor televizorul sau calculatorul; acestea nu au ce să caute în dormitor. Un detaliu romantic însă poate fi un ceas vechi, de exemplu; menţineţi un fel de simţ al curgerii vremii în ritm lent, ca pe vremea când noţiunea de stres nu era încă inventată.

Accente tropicale. O carafă de apă din faianţă pictată sau din sticlă groasă, un vas cu plante exotice, chiar o plasă împotriva ţânţarilor au un impact senzual deosebit. Nu uitaţi romanele de călătorii din secolele trecute – lectura ideală în astfel de decor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS