21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinZorbas Clasic, mai aproape de Grecia

Zorbas Clasic, mai aproape de Grecia

În locul fostului restaurant Gorgis, l-a deschis un nou local, Zorbas Clasic. Deşi lucrările nu sunt încă finalizate (am fost nevoită să ocolesc un morman de moloz ca să ajung la intrare), interiorul este desăvârşit.

Împărţit, conform normelor europene, în două zone, pentru fumători şi pentru nefumători, am ales această din urmă încăpere a restaurantului, o sală mai mică (în comparaţie cu cea pentru împătimiţii acestui viciu), dar decorată impecabil. Designul interior nu este aglomerat, din contră, pereţii albi dau impresia de lărgime, iar punctele-cheie sunt peretele cu tapet decorat cu motive florale (este vorba de cale) şi florile care se regăsesc, în vază, pe fiecare dintre mese (aceleaşi cale ca şi de pe tapetul cu pricina). Aşezarea meselor uşurează sarcina ospătarului, care te „ia în primire“ imediat ce te-ai făcut confortabil în scaun şi nu te scapă din ochi până ce nu ai părăsit restaurantul.

Aromă de Grecia

Am comandat din meniu (în mare parte identic cu cel al celuilalt restaurant Zorbas), bineînţeles, două preparate specific greceşti, un platou Acropolis, care conţine cotlet de porc fără os, gyros şi nelipsitul tzatziki, împreună cu o porţie de cartofi prăjiţi, şi un muşchi de porc Creta (cotlet de porc cu măsline negre şi verzi, usturoi, toate într-un sos roşu), cu cartofi ţărăneşti. Muşchiul Creta a fost delicios, însă cotletul de pe platoul Acropolis a fost extrem de uscat, iar gyrosul (fâşii de carne de porc prăjite) – la fel. Sosul tzatziki a fost însă apreciat la adevărata sa valoare.
Preţurile sunt, în mare, aceleaşi ca în primul restaurant Zorbas din Craiova, accesibile, şi în ton cu cele de la celelalte localuri din Bănie, cu precizarea că la Zorbas Clasic plăteşti pentru specificul grecesc. Curăţenia la toaletă este indiscutabilă.

Zorbas Clasic

Strada Unirii, nr. 155

Preparate gustoase
Comportamentul personalului atent
Atmosfera de bun-gust
Preţuri acceptabile
Toaletă curată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS