23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOmul care a fost Bond. James Bond

Omul care a fost Bond. James Bond

Fără nici o îndoială, Ian Fleming a cunoscut gustul succesului după ce a scris romanele ce povesteau viaţa şi aventurile superspionului James Bond, agentul 007. Dar oare acest personaj a fost doar rodul imaginaţiei scriitorului?
Fleming, care şi-a făcut studiile în cele mai de elită instituţii din Marea Britanie, a eşuat în încercarea de a se înrola în corpul diplomatic, aşa că a ales să înceapă o carieră în jurnalism. Ca ziarist, Fleming a câştigat admiraţia şi respectul colegilor de breaslă datorită felului său inteligent de a scrie. Apoi, chiar înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial, Ian Fleming a activat o perioadă în domeniul bancar, după care în timpul războiului a fost cooptat în Serviciul Secret al Marii Britanii. În perioada acestei experienţe i-au încolţit în minte toate intrigile, scenariile, personajele şi toate dispozitivele tehnologice pe care le-a prezentat ulterior în romanele din seria James Bond.
Prima carte ce descria aventurile Agentului 007 a fost publicată în jurul anului 1950 şi s-a considerat că nu vor fi prea multe persoane doritoare să citească poveştile de ficţiune bazate pe faptele reale la care scriitorul a fost martor în perioada experienţei din cadrul Serviciului Secret. De fapt, din unele romane reiese că personajul James Bond ar fi fost creat după modelul lui Merlin Minshall, un agent secret britanic. Adevărul este că, deşi personajul James Bond este o combinaţie de realitate cu ficţiune, numele său este al unei persoane reale. Fleming era pasionat de păsări şi după ce a citit o carte scrisă de ornitologul James Bond s-a gândit că acesta era cel mai comun nume pe care l-ar putea avea cineva. Prin urmare, a considerat că „James Bond“ este numele perfect pentru un personaj care urma să fie cu totul şi cu totul ieşit din comun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS