21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTen inchis vs. ten deschis

Ten inchis vs. ten deschis

Intr-o societate din ce in ce mai obsedata de moda si de tinerete, chiar si barbatii incep sa-si faca o multime de griji in privinta liniilor ce le apar pe fata, fie ca este vorba de riduri adânci de expresie sau de ridurile aparute pe frunte din cauza ca se incrunta. Multe persoane incearca sa câstige lupta cu timpul folosindu-se de orice truc pe care il au la dispozitie, uitând ca exista anumite lucruri pe care nu le poti masca si nu le poti face sa dispara pur si simplu.


Este foarte important ca fiecare persoana sa aiba grija de propria piele si poate face acest lucru limitând expunerea la soare si adoptând practici eficiente de igiena personala. Trebuie insa sa stiti ca aspectul pielii dumneavoastra este influentat de factorii de mediu si ca pentru sanatatea pielii conteaza daca fumati sau nu. Singurul lucru pe care nu il puteti controla este nuanta tenului dumneavoastra. Supus la aceleasi conditii de mediu ca si cel deschis, tenul cu pigment mai inchis nu se rideaza la fel de devreme sau de repede. Pigmentul si lipidele existente in pielea mai inchisa la culoare ajuta la raspândirea intensitatii luminii soarelui, iar datorita acestui lucru colagenul prezent in piele nu se usuca si nu distruge asa repede.


Reversul medaliei este ca persoanele care au pielea mai inchisa la culoare, in special cele de origine africana, au probleme daca vor sa se supuna unor tratamente de epilare cu laser. Pentru ca pigmentul difuzeaza intensitatea laserului, este nevoie de mai multe sedinte de tratament pentru a ajunge la efectele dorite, prin urmare, din acest punct de vedere este mai costisitor sa ai pielea mai inchisa la culoare. Insa nu va gânditi ca aceia care au tenul deschis se bucura numai de avantaje. Aceste persoane sufera arsuri solare mai dese si mai grave (in special persoanele cu par roscat) si in general nu reusesc sa ascunda faptul ca rosesc in momente importante din viata lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS