21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Masa de duminica

Supa de morcovi


Ingrediente: 1/4 l suc de morcovi; o lingura plante tocate (marar, patrunjel, boranta, brustur negru); o lingura brânza de vaci; 3 lingurite migdale fin macinate; doi catei de usturoi pisati; o lingura de ulei; un praf de sare de mare; un praf de curry; putina miere; 1/2 ceapa tocata; sase lingurite fulgi de ovaz.


Mod de preparare: Se amesteca, la mixer, sucul de morcovi impreuna cu plantele tocate, brânza de vaci, migdalele macinate, cateii de usturoi, uleiul, praful de sare de mare, de curry si mierea. Apoi se trece ceapa prin mixer si se adauga in supa astfel obtinuta. Se presara fulgii de ovaz deasupra si se poate servi. Optional, aceasta supa se poate incalzi, dar sub 40 de grade Celsius.


Salata de ciuperci cu rosii


Ingrediente: 250 g ciuperci taiate in feliute subtiri; patru rosii taiate in cubulete; o ceapa dulce, tocata marunt. Sosul: o lingura de ulei; o lingurita de suc proaspat de lamâie; un pahar de iaurt; o lingurita de miere; piper; sare de mare.Mod de preparare: Se pregateste sosul in care se adauga ciupercile, imediat cum au fost curatate si taiate.


Se adauga rosiile si ceapa si se serveste decorata cu lastari de hrean sau de lucerna.


Prajitura cu nuci


Ingrediente: 500 g faina; 250 g unt; 150 g zahar; 50 g smântâna; trei oua; bicarbonat; vanilie. Umplutura: 100 g nuci macinate; gem sau marmelada. Glazura: 50 g unt; 120 g zahar; 35 g cacao; 3 linguri apa.Mod de preparare: Se amesteca faina cu untul, se adauga doua galbenusuri si un ou intreg, 150 g zahar, smântâna, un vârf de cutit de bicarbonat si vanilie dupa gust. Se face o coca bine framântata si se imparte in trei foi. Se intinde o foaie cu sucitorul. Foaia trebuie sa acopere, ca suprafata, tava de placinta. Se unge foaia cu gem (orice fel de gem) sau cu marmelada, se pune a doua foaie si se unge cu gem si nucile macinate, apoi se pune a treia foaie si se da la cuptor, la foc potrivit. Ingredientele necesare pentru glazura se amesteca, se pun pe foc, la fiert si, dupa ce este gata, glazura se toarna si se intinde peste prajitura coapta. Prajitura se taie in forme dreptunghiulare sau patrate si se serveste dupa ce s-a racit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS